11 ознак, що ви споживаєте надто багато цукру

• Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Лайки
13
Депозит
7.23$
Цукор – життєво важливе джерело енергії, яке є необхідним для виживання людини. Однак його надмірне споживання може призвести до неприємних станів, як-от збільшення ваги, карієсу, втоми та проблем з травленням.

Люди часто вживають доданий цукор, який входить до складу обробленої їжі і надає їй солодкий смак, зазначають в Everyday Health.

"Надмірне споживання доданого цукру впливає на нашу енергію, настрій, вагу та ризик захворювання. Це може вплинути на наше фізичне та психічне благополуччя", – каже інструкторка із здоров’я Джессіка Кордінг.

Дослідження показують, що вживання завеликої кількості цукру може підвищити ризик збільшення ваги, ожиріння, діабету 2 типу, хвороб серця, раку та депресії.

Водночас не завжди цукор негативно впливає на здоров’я. Наприклад, фруктоза, яка міститься у фруктах та овочах, і лактоза в молочних продуктах – природний цукор, за регулювання вживання якого не варто надмірно перейматися.

Ці продукти – цінні джерела клітковини та кальцію, тому ними не слід нехтувати через страх спожити надмірну кількість цукру.

Як дізнатися, чи не надмірну кількість цукру вживаєте? Найкращий спосіб – звернутися до лікаря, який оцінить стан здоров’я за результатами обстеження.

Водночас фахівці радять звернути уваги на 11 ознак, які можуть свідчити про те, що у вашому раціоні забагато цукру.

1.

Люди можуть помічати за собою постійне відчуття голоду та збільшення ваги тіла, якщо вживають забагато калорій через доданий цукор. Недостатня кількість білка, клітковини та корисних жирів в раціоні змушує організм швидко "спалювати" цукор, що призводить до посилення відчуття голоду.

"[Цукор] задовольняє смакові рецептори, але він насправді не наповнює наш шлунок", – говорить дієтологиня Кері Стоунер-Девіс.

Водночас не тільки зайві калорії здатні збільшити вагу.

Назад
Сверху Снизу