7 найкращих продуктів, які допоможуть зберегти підтягнуте тіло після 50 років

• Автор темы Автор темы lab1rezz
  • Дата начала Дата начала

lab1rezz

Пользователь
Лайки
55
Депозит
0.35$
З віком наші харчові потреби змінюються — особливо якщо ви прагнете залишатися у формі або скинути кілька кілограмів. Ви, напевно, вже знаєте, чого краще уникати: цукру, смаженого та надмірно оброблених продуктів. Але що тоді варто додати до раціону, щоб підтримувати тіло сильним і здоровим після 50 років?

Ми запитали Тару Коллінгвуд, сертифіковану спортивну дієтологиню (MS, RDN, CSSD, LD/N, ACSM-CPT), співавторку книги Flat Belly Cookbook for Dummies. Її порада проста:
Отже, ось 7 найкращих продуктів, які допоможуть залишатися підтягнутими та енергійними після 50 років.

1. Жирна риба​

Лосось, скумбрія, сардини чи оселедець — це справжні союзники здоров’я після 50.
«Жирна морська риба — чудове джерело омега-3 жирних кислот, які зменшують запалення, захищають серце й мозок», — пояснює Коллінгвуд.

Крім того, риба забезпечує організм високоякісним білком, який допомагає зберігати м’язову масу — те, що особливо важливо у зрілому віці, коли м’язи поступово втрачають тонус.

2. Яйця​

Простий і універсальний суперфуд.
«Яйця — це повноцінне джерело білка, яке містить усі незамінні амінокислоти», — пояснює Коллінгвуд.
Окрім того, у них є холін, важливий для здоров’я мозку, а також вітамін D, необхідний для кісток і імунітету.

Щоб не шукати швидкий перекус серед «шкідливих» варіантів, відваріть кілька яєць наперед — це зручна, поживна й ситна закуска.

3. Листова зелень​

Шпинат, кейл, руккола, мангольд — це не просто прикраса для тарілки, а справжній вітамінний заряд.
«Зелень містить кальцій, магній, вітамін K та антиоксиданти, які підтримують здоров’я кісток і серцево-судинної системи», — зазначає експертка.

До того ж, листові овочі мають багато клітковини, що допомагає травленню та стабілізує рівень цукру в крові.
Джерело: Новини Ю

Что то слышал про жирную рыбу, что она помогает похудеть

Назад
Сверху Снизу