Капуста є на нашому столі практично цілий рік, бо без неї не звариш борщу, не накрутиш голубців. Та й салат зі свіжої, а восени і взимку – з квашеної капусти є одним із улюблених в українців. Є різні види капусти – білокачанна, фіолетова, брюссельська, броколі, цвітна тощо. Яка з них містить найбільше поживних речовин? Чим кожна з них особлива? Як краще приготувати капусту, щоб у ній збереглися вітаміни та корисні речовини? Як її включати у раціон, щоб уникнути, скажімо, здуття? Про це все розповідає дієтолог Андрій Маковецький.
«Капуста – це справжня аптека на вашій тарілці. Вона очищує організм, зміцнює імунітет, судини, кістки, покращує зір, настрій тощо. Тож не бійтеся експериментувати: поєднуйте різні види капусти, готуйте по-новому і користь від цього овочу стане лише більшою», – каже він.
«Капуста – це справжня аптека на вашій тарілці. Вона очищує організм, зміцнює імунітет, судини, кістки, покращує зір, настрій тощо. Тож не бійтеся експериментувати: поєднуйте різні види капусти, готуйте по-новому і користь від цього овочу стане лише більшою», – каже він.