Чи безпечні сирі яйця: міфи про шкоду та користь

  • Автор темы Автор темы lando1
  • Дата начала Дата начала

lando1

Пользователь
Регистрация
12/11/25
Сообщения
181
Репутация
-4
Лайки
1
Депозит
20.82$
Курячі яйця – хороша та поживна ідея для сніданку, що забезпечить організм поживними речовинами.

Вони є джерелом білка, вітамінів та холестерину. Тому важливо знати не лише як правильно приготувати яйця, яку кількість можна вживати, а і як їх зберігати.

Чи варто мити яйця, чим небезпечні сирі продукти та які поживні властивості мають яйця – УП. Життя розповідає в матеріалі.

Яйця: користь

Яйця є джерелом:

  • холестерину;
  • білка;
  • холіну;
  • біотину (вітаміну B7);
  • вітаміну А;
  • антиоксидантів лютеїну та зеаксантину.
Хоча яйця містять багато холестерину, він не підвищує рівень холестерину в організмі настільки високо, як інші продукти з великим вмістом трансжирів та насичених жирів.

При цьому потрібно бути обережним з продуктами, які люди зазвичай їдять з яйцями: беконом, ковбасою та шинкою – вони підвищують ризик серцево-судинних захворювань більше, ніж самі яйця.

Крім того, спосіб приготування яєць та інших продуктів (особливо якщо вони смажаться на олії або вершковому маслі) відіграє більшу роль у підвищенні ризику проблем з серцево-судинною системою.

Експерти рекомендують вживати якомога менше холестерину, намагаючись не перевищувати 300 міліграмів на день. В одному великому яйці міститься близько 186 мг холестерину – весь він знаходиться в жовтку. Якщо у вашому раціоні мало холестерину, можна вживати одне яйце на день, або ж до семи яєць на тиждень без шкоди для здоров'я.

Якщо ви любите яйця, але не хочете вживати холестерин, вживайте лише білок.

Яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка. Він знаходиться як у білку, так і в жовтку.

  • Яєчний жовток – місце, де знаходяться майже всі поживні речовини яйця.
Також він містить близько половини білка, що є в яйці. У великому яйці є близько 6,3 грама білка, 2,7 з них припадає на жовток.

  • Яєчний білок приблизно на 88% складається з води.
У ньому міститься 150 різних видів білків. У 33 грамах сирого яєчного білка знаходиться 3,6 грама протеїнів.
 
Сырые яйца могут были полезны и вредными интересная информация
 
Назад
Сверху Снизу