Курячі яйця – хороша та поживна ідея для сніданку, що забезпечить організм поживними речовинами.
Вони є джерелом білка, вітамінів та холестерину. Тому важливо знати не лише як правильно приготувати яйця, яку кількість можна вживати, а і як їх зберігати.
Чи варто мити яйця, чим небезпечні сирі продукти та які поживні властивості мають яйця – УП. Життя розповідає в матеріалі.
При цьому потрібно бути обережним з продуктами, які люди зазвичай їдять з яйцями: беконом, ковбасою та шинкою – вони підвищують ризик серцево-судинних захворювань більше, ніж самі яйця.
Крім того, спосіб приготування яєць та інших продуктів (особливо якщо вони смажаться на олії або вершковому маслі) відіграє більшу роль у підвищенні ризику проблем з серцево-судинною системою.
Експерти рекомендують вживати якомога менше холестерину, намагаючись не перевищувати 300 міліграмів на день. В одному великому яйці міститься близько 186 мг холестерину – весь він знаходиться в жовтку. Якщо у вашому раціоні мало холестерину, можна вживати одне яйце на день, або ж до семи яєць на тиждень без шкоди для здоров'я.
Якщо ви любите яйця, але не хочете вживати холестерин, вживайте лише білок.
Яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка. Він знаходиться як у білку, так і в жовтку.
Вони є джерелом білка, вітамінів та холестерину. Тому важливо знати не лише як правильно приготувати яйця, яку кількість можна вживати, а і як їх зберігати.
Чи варто мити яйця, чим небезпечні сирі продукти та які поживні властивості мають яйця – УП. Життя розповідає в матеріалі.
Яйця: користь
Яйця є джерелом:- холестерину;
- білка;
- холіну;
- біотину (вітаміну B7);
- вітаміну А;
- антиоксидантів лютеїну та зеаксантину.
При цьому потрібно бути обережним з продуктами, які люди зазвичай їдять з яйцями: беконом, ковбасою та шинкою – вони підвищують ризик серцево-судинних захворювань більше, ніж самі яйця.
Крім того, спосіб приготування яєць та інших продуктів (особливо якщо вони смажаться на олії або вершковому маслі) відіграє більшу роль у підвищенні ризику проблем з серцево-судинною системою.
Експерти рекомендують вживати якомога менше холестерину, намагаючись не перевищувати 300 міліграмів на день. В одному великому яйці міститься близько 186 мг холестерину – весь він знаходиться в жовтку. Якщо у вашому раціоні мало холестерину, можна вживати одне яйце на день, або ж до семи яєць на тиждень без шкоди для здоров'я.
Якщо ви любите яйця, але не хочете вживати холестерин, вживайте лише білок.
Яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка. Він знаходиться як у білку, так і в жовтку.
- Яєчний жовток – місце, де знаходяться майже всі поживні речовини яйця.
- Яєчний білок приблизно на 88% складається з води.