Багато людей думають, що морозиво категорично не можна їсти при болі в горлі. Однак, це не так.Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.
Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу.
Тут головна проблема в тому, що продукти холодні. Якщо у вас застуда, чи може морозиво ще більше охолодити організм? Малоймовірно. Коли їжа, навіть дуже холодна, потрапляє у шлунок, вона запускає процес травлення, який генерує тепло і зігріє ваш організм у будь-якому разі.
Отже, якщо ви хворі, але вам кортить скуштувати морозива - не відмовляйте собі в задоволенні. Лікувальних властивостей у цих продуктів немає, але й гірше вам також не стане.
Найкраще також обирати вершкові, м’якіші сорти, які менш імовірно дратують горло. Ваніль та інші м’які смаки є кращими, оскільки сильні та кислі смаки, такі як цитрусові чи шоколад, можуть посилити подразнення.
Морозиво або холодний напій не призведе до застуди. Її причина - бактерії та віруси.
При білю і горлі експерти рядять уникати продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку: сухих продуктів на кшталт чипсів, сухариків, будь-яких приправ, копчених продуктів, кави, сирих овочів.
Сучасні ЛОР-лікарі радять "не заливатися" теплими напоями. Чаї з медом або малиною можуть тільки погіршити ситуацію. А часті полоскання призводять до того, що бактерії розносяться по всій ротовій порожнині, збільшуючи набряк і запалення. Особливо, коли мова йде про бактеріальну ангіну.
Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу.
Тут головна проблема в тому, що продукти холодні. Якщо у вас застуда, чи може морозиво ще більше охолодити організм? Малоймовірно. Коли їжа, навіть дуже холодна, потрапляє у шлунок, вона запускає процес травлення, який генерує тепло і зігріє ваш організм у будь-якому разі.
Отже, якщо ви хворі, але вам кортить скуштувати морозива - не відмовляйте собі в задоволенні. Лікувальних властивостей у цих продуктів немає, але й гірше вам також не стане.
Яке морозиво обирати
Потрібно вибирати фруктове морозиво, зроблене зі справжніх фруктів. Таке морозиво буде мати додаткові переваги, наприклад, вітамін С для імунної системи або білок для енергії.Найкраще також обирати вершкові, м’якіші сорти, які менш імовірно дратують горло. Ваніль та інші м’які смаки є кращими, оскільки сильні та кислі смаки, такі як цитрусові чи шоколад, можуть посилити подразнення.
Морозиво або холодний напій не призведе до застуди. Її причина - бактерії та віруси.
При білю і горлі експерти рядять уникати продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку: сухих продуктів на кшталт чипсів, сухариків, будь-яких приправ, копчених продуктів, кави, сирих овочів.
Сучасні ЛОР-лікарі радять "не заливатися" теплими напоями. Чаї з медом або малиною можуть тільки погіршити ситуацію. А часті полоскання призводять до того, що бактерії розносяться по всій ротовій порожнині, збільшуючи набряк і запалення. Особливо, коли мова йде про бактеріальну ангіну.