Яка користь вершкового масла для здоров’я: кому варто обмежити вживання продукту.Вершкове масло — один із найпопулярніших і найсмачніших продуктів на нашому столі. Його додають у каші, намащують на хліб, кладуть у випічку. Та чи безпечно вживати цей продукт кожного дня? Розповідаємо, яка користь вершкового масла, яка норма вважається безпечною для щоденного вживання.
Тим, хто має зайву вагу чи порушення обміну речовин.
У разі захворювань печінки та підшлункової залози.
У таких випадках краще замінити частину тваринних жирів на рослинні — оливкову, лляну та гарбузову олію.
Яка користь вершкового масла
Натуральне вершкове масло містить:- вітаміни A, D, E та K, які добре засвоюються лише з жирами;
- лінолеву кислоту, вона підтримує роботу серця та зміцнює імунітет;
- корисні насичені жири, які важливі для гормонального балансу;
- сполуки, які є джерелом енергії, що дуже важливо в холодну пору року.
Коли щоденне вживання масла стає проблемою
Вершкове масло можна їсти щодня, але в розумних межах. Якісний продукт у правильній кількості приноситиме лише користь. Проблема виникає тоді, коли їсти надто багато, бо вершкове масло на 80% складається з жирів. Надмірне споживання може призвести до:- підвищення рівня «поганого» холестерину;
- ризику серцево-судинних захворювань;
- зайвої ваги та навантаження на печінку.
Кому варто обмежити вживання вершкового масла
Людям із підвищеним холестерином і проблемами серця.Тим, хто має зайву вагу чи порушення обміну речовин.
У разі захворювань печінки та підшлункової залози.
У таких випадках краще замінити частину тваринних жирів на рослинні — оливкову, лляну та гарбузову олію.