Великий вплив на здоров"я має те, що людина регулярно споживає. Якщо вам за 50 або більше, то настав час замислитися про те, як харчові звички мають змінюватися з віком.
Треба знати, чи є поживні речовини, до яких потрібно бути більш уважними і збільшити їх у раціоні, а що краще звести до мінімуму, пише Parade.
За словами дієтолога Тобі Амідор, 50 років - це вирішальний час, щоб замислитися про дієту, тому що саме тоді збільшується ризик деяких хронічних захворювань і проблем зі здоров’ям. Наприклад, ризик серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та ожиріння збільшується після 50 років.
"Зміни здоров"я з віком включають збільшення втрати м"язової маси, яка починається в 40 років. Здоров"я кісток може стати більш серйозною проблемою в період перименопаузи для жінок", - сказала Амідор.
Маючи це на увазі, вона зазначила, що існують певні поживні речовини, за якими людям у віці 50 років і старше слід особливо уважно стежити, щоб вони отримували їх у достатній кількості. Ці поживні речовини включають кальцій, вітамін D, калій і клітковину.
Амідор зазначила, що важливо стежити за тим, щоб споживані джерела білка були високої якості, як-от молоко, йогурт, яйця, риба і морепродукти, птиця і пісне м"ясо.
Що вживати менше після 50 років
Амідор радить виключити з раціону цукор, підсолоджені напої, такі як газовані напої, підсолоджені чаї та лимонад.
Регулярне вживання підсолоджених напоїв пов"язане з вищим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та ожиріння.
Замість них пийте воду з фруктами, газовану воду або трав"яні чаї без цукру. Амідор також радить не залишати поза увагою молоко, яке є гарним джерелом кальцію і вітаміну D - двох поживних речовин, що стають дедалі важливішими після 50 років, оскільки кістки стають крихкішими.
"Поживні речовини, що містяться в одній чашці молока, можуть допомогти заповнити дефіцит поживних речовин, корисних за різних станів здоров"я, включно зі здоров"ям кісток і м"язів, імунним здоров"ям, здоров"ям серця, діабетом і контролем ваги", - зазначила вона.
Інші новини про харчування
Фітнес-експертка Шеллі Фаулер, яка спеціалізується на допомозі жінкам, старшим за 50 років, розповіла, як у свої 57 почувається краще, ніж будь-коли. Уперше Фаулер почала цікавитися своїм здоров’ям ще в молодості.
"Я часто хворіла, і моє здоров"я було не дуже добрим. Я почала дізнаватися про здоров"я і зацікавилася тим, як їжа і стрес можуть впливати на організм людини", - зазначає вона.
Треба знати, чи є поживні речовини, до яких потрібно бути більш уважними і збільшити їх у раціоні, а що краще звести до мінімуму, пише Parade.
За словами дієтолога Тобі Амідор, 50 років - це вирішальний час, щоб замислитися про дієту, тому що саме тоді збільшується ризик деяких хронічних захворювань і проблем зі здоров’ям. Наприклад, ризик серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та ожиріння збільшується після 50 років.
"Зміни здоров"я з віком включають збільшення втрати м"язової маси, яка починається в 40 років. Здоров"я кісток може стати більш серйозною проблемою в період перименопаузи для жінок", - сказала Амідор.
Маючи це на увазі, вона зазначила, що існують певні поживні речовини, за якими людям у віці 50 років і старше слід особливо уважно стежити, щоб вони отримували їх у достатній кількості. Ці поживні речовини включають кальцій, вітамін D, калій і клітковину.
Амідор зазначила, що важливо стежити за тим, щоб споживані джерела білка були високої якості, як-от молоко, йогурт, яйця, риба і морепродукти, птиця і пісне м"ясо.
Що вживати менше після 50 років
Амідор радить виключити з раціону цукор, підсолоджені напої, такі як газовані напої, підсолоджені чаї та лимонад.
Регулярне вживання підсолоджених напоїв пов"язане з вищим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та ожиріння.
Замість них пийте воду з фруктами, газовану воду або трав"яні чаї без цукру. Амідор також радить не залишати поза увагою молоко, яке є гарним джерелом кальцію і вітаміну D - двох поживних речовин, що стають дедалі важливішими після 50 років, оскільки кістки стають крихкішими.
"Поживні речовини, що містяться в одній чашці молока, можуть допомогти заповнити дефіцит поживних речовин, корисних за різних станів здоров"я, включно зі здоров"ям кісток і м"язів, імунним здоров"ям, здоров"ям серця, діабетом і контролем ваги", - зазначила вона.
Інші новини про харчування
Фітнес-експертка Шеллі Фаулер, яка спеціалізується на допомозі жінкам, старшим за 50 років, розповіла, як у свої 57 почувається краще, ніж будь-коли. Уперше Фаулер почала цікавитися своїм здоров’ям ще в молодості.
"Я часто хворіла, і моє здоров"я було не дуже добрим. Я почала дізнаватися про здоров"я і зацікавилася тим, як їжа і стрес можуть впливати на організм людини", - зазначає вона.