За традицією, при застуді хворим готують курячий бульйон. Мовляв, він допоможе покращити самопочуття.
Однак насправді вчені не надто досліджували вплив на здоров’я цієї страви. Відомо лише про лабораторне дослідження 2000 року, яке виявило, що курячий суп може мати протизапальні властивості при застуді та грипу. Вчені з Університету Небраски, які проводили оригінальне дослідження, переглянули цю тему в 2021 році, пише Health.
"Я не знайшла багато інших досліджень, які висвітлюють конкретні переваги курячого бульйону для одужання від застуди", – каже доктор медичних наук Аліса Пайк із США.
То чи справді бульйон такий помічний, як вважають?
Однак насправді вчені не надто досліджували вплив на здоров’я цієї страви. Відомо лише про лабораторне дослідження 2000 року, яке виявило, що курячий суп може мати протизапальні властивості при застуді та грипу. Вчені з Університету Небраски, які проводили оригінальне дослідження, переглянули цю тему в 2021 році, пише Health.
"Я не знайшла багато інших досліджень, які висвітлюють конкретні переваги курячого бульйону для одужання від застуди", – каже доктор медичних наук Аліса Пайк із США.
То чи справді бульйон такий помічний, як вважають?