Чим може бути небезпечна консервована кукурудза: про що більшість і не здогадується

  • Автор темы Автор темы gladiator
  • Дата начала Дата начала

gladiator

Пользователь
Регистрация
6/11/25
Сообщения
340
Репутация
3
Лайки
6
Депозит
1.25$
Консервована кукурудза - це не тільки смачний, а ще й дуже зручний продукт. Її можна їсти просто так або доповнювати салати та інші страви.

Консервована кукурудза, кадр з відео

Загальні відомості​

100г консервованої цукрової кукурудзи (це приблизно половина вмісту банки) містять приблизно 100 калорій. Тому це гарний варіант для тих, хто дотримується дієти.

В кукурудзі немає холестерину, а вмість жиру та вуглеводів складає, відповідно, 2,78 г та 20 г на 100 г продукту. Слід зазначити, що вуглеводи, які містяться у кукурудзі, відносяться до складних, тобто тих, які приносять користь організму.

Крім того, кукурудза містить близько 4,44 г білку.

Корисні властивості консервованої кукурудзі:
  • містить клітковину, яка сприяє легкому просуванню їжі та відходів через організм, збільшуючи їхній об’єм;
  • містить багато мінералів та вітамінів;
  • містить лютеїн та зеаксантин, які дуже важливі для здоров'я очей;
  • має середній глікемічний індекс (близько 60).

Чи буває алергія на кукурудзу?​

Це досить рідке явище, але не виключене. Кукурудза не містить глютену, тому її можна вживати хворим на целіакію. Але при наявності надмірної реакції організма на білок, який міститься у жовтих зернах кукурудзи, можливі алергічні реакції у вигляді спазмів шлунку, блювання, діареї, кашлю, кропив'янки, утруднення дизхання або задишки, слабкого пільсу, запамороження, набряка губ або язика.

Якщо після вживання кукурудзи виникли проблеми з диханням, треба негайно звернутися за медичної допомогою.

У чому полягає небезпека?​

У консервованій кукурудзі забагато натрію - 272 мг на 100 г продукту. Це більше, ніж рекомендовані норми. Щоб поліпшити ситуацію, необхідно промити зерна під водою, так можна знизити цей показник на 40 %.

Ще одна небезпека пов'язана з банками, а не їхнім вмістом. У кукурудзу можуть потрапити шкідливі речовини або метал у разі пошкодження покриття банки або появи іржі.

Деформація банки, здуття кришки чи дна, механічні пошкодження або протікання створюють сприятливі умови для розвитку бактерії Clostridium botulinum. Цей мікроорганізм виробляє токсин, надзвичайно небезпечний для здоров’я людини навіть у незначних кількостях.
 
а мне очень нравится особенно в салатах
 
Назад
Сверху Снизу