Дієта й спосіб життя відіграють важливу роль у контролі кровяного тиску

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.33$
Вчені Науково-дослідного центру Вагенінгенского університету (Нідерланди) вважають, що за допомогою правильної солі можна знизити артеріальний тиск і ризик розвитку гіпертонії в будь-якому віці.

Згідно з новим дослідженням, підвищене споживання солі калію може зробити істотний внесок у нормалізацію артеріального тиску людини. Сприятливий ефект спричинений споживанням калію .

За оцінками, зниження артеріального тиску досягається шляхом скорочення споживання солей натрію (в основному з кухонної солі).

Такими є висновки, зроблені в дослідженні споживання калію в 21 країні Ліндою ван Мірло та її колегами з Вагенінгенського університету та компанії Unilever. Стаття, що описує результати досліджень, була що Вчені Науково-дослідного центру Вагенінгенского університету (Нідерланди) вважають, що за допомогою правильної солі можна знизити артеріальний тиск і ризик розвитку гіпертонії в будь-якому віці.

Згідно з новим дослідженням, підвищене споживання солі калію може зробити істотний внесок у нормалізацію артеріального тиску людини. Сприятливий ефект спричинений споживанням калію . За оцінками, зниження артеріального тиску досягається шляхом скорочення споживання солей натрію (в основному з кухонної солі).

Як знизити артеріальний тиск?

Дієта й спосіб життя відіграє важливу роль у контролі кровяного тиску. Високе споживання натрію та низьке споживання калію мають несприятливий вплив на артеріальний тиск. Таким чином, скорочення споживання натрію та збільшення споживання калію є добрими способами нормалізації кров"яного тиску.

Дієта при високому тиску і серцево-судинних захворюваннях

Більш ранні дослідження в Нідерландах показали, що зниження споживання солі натрію на 3 г в день може знизити артеріальний тиск і запобігти 2500 смертей на рік від серцево-судинних захворювань.

У західних країнах споживання солі натрію досягає 9-12 г в день, тоді як рекомендований споживання - 5 г, відповідно до стандартів ВООЗ.

Велика кількість солі натрію ми отримуємо з харчових продуктів, таких як хліб, готові страви, сири, ковбаси, соління, соуси і пікантні закуски, піца.

Ефективний спосіб збільшення споживання калію – це слідування рекомендаціям щодо здорового харчування, в тому числі за допомогою більшого споживання овочів і фруктів.
 
Назад
Сверху Снизу