Дієта проти раку: вчені назвали продукти, які можуть захистити від ризику онкозахворювань

  • Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
757
Репутация
0
Лайки
13
Депозит
7.23$
Вчені виявили, що регулярне вживання продуктів і напоїв, багатих на кальцій, ймовірно, зменшує ризик розвитку колоректального раку.

Про це йдеться у дослідженні науковців з Оксфордського університету (Велика Британія) , результати якого опублікували у науковому журналі Nature Communications, пише Medical News Today.

Вчені проаналізували дані 542 тисяч учасниць і дійшли висновку, що ті жінки, які вживали молоко, йогурти та продукти з вмістом таких речовин, як-от рибофлавін, магній, фосфор і калій, мали менший ризик розвитку раку товстої кишки.

Зокрема дослідження показало, що люди, які щодня вживали додаткову склянку молока або 300 міліграмів кальцію, мали на 17% нижчий відносний ризик розвитку онкозахворювання.

Вчені висловили припущення, чому так може відбуватися.

"Одна з теорій полягає у тому, що кальцій може зв'язуватися з вільними жовчними кислотами в кишківнику, запобігаючи їхньому шкідливому впливу на слизову оболонку", – сказав Том Сандерс, професор харчування і дієтології Королівського коледжу у Лондоні (Велика Британія).
 
Назад
Сверху Снизу