ShmoneyFlow
Тестер
Німецька легкоатлетка Крістіна Гонзель в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт підбила проміжні підсумки сезону-2025 у стрибках у висоту.
Срібна призерка Євро-2019 U23 підходила до дебютного фіналу Діамантової ліги у топформі. У сезоні-2025 Гонзель виграла шість стартів, зокрема друге в кар'єрі чемпіонство Німеччини й дебютне "золото" етапу Діамантової ліги, розділивши перемогу в Лозанні з полькою Марією Жодзік і австралійкою Ніколою Оліслагерс. А на змаганнях у Хальбронні німкеня оновила особистий рекорд, підкоривши планку у 2.00 м.Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Діамантової ліги в Україні. Дивіться пряму трансляцію етапів на платформах Суспільне Спорт, а також місцевих каналах Суспільного.
У фіналі престижних легкоатлетичних змагань в Цюриху Гонзель розпочала виступи з планки в 1.84 м, взявши її з першої спроби. Німецька стрибунка дійшла до висоти в 1.97 м без невдалих спроб — третій топрезультат в кар'єрі — однак не змогла підкорити 2.00 м, завершивши виступи на п'ятому місці. Натомість Оліслагерс, українки Ярослава Магучіх і Юлія Левченко, а також Морган Лейк цю планку подолали.
Після завершення фіналу Діамантової ліги Крістіна Гонзель в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт підбила проміжні підсумки сезону-2025, в якому продемонструвала два з трьох найкращих результатів у кар'єрі. Німецька легкоатлетка зізналася, що дуже щаслива своїми виступами у 2025 році, зокрема високими результатами у фіналі Діамантової ліги.
"Я дуже добре тренувалася впродовж останніх двох років, мала нескладні травми, і ось воно все склалося. Дуже щаслива, що все так добре. У попередні п'ять років у мене було чимало травм, і, гадаю, зараз все склалося як треба"."Так, я дуже щаслива своїм сезоном. Я дуже стабільна на змаганнях і дуже рада, що взяла висоту 1.97 м. Але це були шалені змагання: чотири стрибунки взяли 2.00 м, гадаю, це другі найкращі змагання за увесь час", — сказала Гонзель.
Попереду у німецької стрибунки у висоту найголовніший старт сезону — чемпіонат світу у Токіо. Крістіна кваліфікувалася на світову першість, яка пройде з 13 по 21 вересня, завдяки п'ятому місцю у світовому відбірковому рейтингу стрибунок.
Суспільне Спорт транслюватиме чемпіонат світу з легкої атлетики в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань з 13 до 21 вересня на платформах Суспільне Спорт і місцевих каналах Суспільного.