Неодмінно, всі фрукти корисні, але деякі з них особливо, пише Today. До речі, Чорниця посідає звання найкориснішого фрукта. Це зумовлено її антоціанами.
Дослідження показують, що включення чорниці в раціон може знизити ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу. Вона покращує когнітивні здібності та зміцнює розумові здібності. Інші дослідження показують, що споживання чорниці може допомогти підтримувати здорову вагу.
Крім чорниці є маса інших корисних фруктів. Їх вживання гарантує, що ви отримуєте спектр необхідних поживних речовин.
Полуниця
Всього 8 штук забезпечать необхідною нормою вітаміном С на день. Вітамін С є антиоксидантом, що бере участь в імунній функції та виробленні колагену. Є також докази того, що полуниця може знизити маркери запалення.
Малина
Чашка малини постачає ключові поживні речовини, такі як магній, калій і вітамін С. Вони також багаті елаговою кислотою і кверцетином, антиоксидантами, які захищають клітини від хвороботворних ушкоджень.
Авокадо
Дослідження показало, що заміна деяких вуглеводів у їжі половинкою або цілим авокадо пов"язана з поліпшенням показників здоров"я серця у людей з надмірною вагою та ожирінням.
Кавун
Кавун і 100-відсотковий кавуновий сік вирізняються вмістом сполуки під назвою L-цитрулін, що зменшує болючість м"язів після тренування. Кавун також є хорошим вибором після тренування, оскільки він приблизно на 90% складається з води.
Фініки
Особливість фініків у тому, що вони солодкі, але не містять цукру і мають низький глікемічний індекс. Фініки потрапили до списку найкорисніших фруктів, тому що володіють вражаючими перевагами, зокрема підтримують здоров’я мозку і кишечника.
Чорнослив
Він корисний для здоров"я травної системи, а також для кісток.
Ківі
Ківі забезпечує понад 100% щоденної потреби у вітаміні С і сприяє поліпшенню сну, травлення і настрою. Користь ківі для здоров"я пов"язана з широким спектром поживних речовин, антиоксидантів і біологічно активних речовин.
Вишня
Вишня може допомогти вам краще спати, зменшить запалення і фактори окисного стресу, що беруть участь в ініціюванні та розвитку численних хронічних захворювань. Вживання вишні також може зменшити болючість м’язів, спричинену фізичним навантаженням.
Банани
Вони містять безліч поживних речовин, включно з клітковиною, калієм, міддю, магнієм і вітаміном B6.
Яблука
Крім клітковини, яблука містять потужні антиоксиданти. Щоденне вживання цього фрукта знижує кров"яний тиск, загальний рівень холестерину, а також підтримує здорову функцію ендотелію - показник того, наскільки добре працює слизова оболонка кровоносних судин.
Грейпфрут
Вітамін С у грейпфруті сприяє виробленню колагену, який підтримує здоров"я шкіри та допомагає запобігти утворенню зморшок і провисанню шкіри. Цей антиоксидант також підтримує здорове функціонування імунної системи.
Цей фрукт також може бути відмінною зброєю проти раку. Сполуки в грейпфруті можуть мати протиракові властивості, а дослідження вітаміну С свідчать, що люди, які споживають його у великих кількостях, мають меншу захворюваність на численні види раку, включно з раком сечового міхура, молочної залози, легенів, підшлункової залози та простати.
Гранат
Сполуки в цьому фрукті діють як внутрішній сонцезахисний крем, захищаючи від променів UVB. Інші потенційні переваги від вживання граната і його соку включають поліпшення пам’яті, захист від раку, зниження артеріального тиску і зменшення м"язового болю і втоми після тренування.
Груші
Високий вміст клітковини в грушах сприяє здоров"ю травлення, контролю рівня цукру в крові, здоров"ю серця і контролю ваги. Крім того, дані свідчать про те, що вживання двох груш щодня покращує показники метаболічного здоров"я у людей з метаболічним синдромом.
Ожина
Крім багатства клітковиною, сполуки ожини мають противірусні та антибактеріальні властивості, спрямовані проти мікробів, що спричиняють карієс і захворювання ясен. Крім того, ожина може сприяти підвищенню чутливості до інсуліну і захищати від ожиріння.
Манго
Сполуки каротиноїдів - лютеїн і зеаксантин сприяють поліпшенню зору, а мангіферин захищає від раку. Дослідження показують, що ця поживна речовина може допомогти зменшити прищі.
Фрукти містять важливі для здоров"я серця поживні речовини, зокрема клітковину, калій і антиоксиданти. При високому тиску "вживання різноманітних фруктів і овочів може допомогти контролювати кров"яний тиск".
Дослідження показують, що включення чорниці в раціон може знизити ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу. Вона покращує когнітивні здібності та зміцнює розумові здібності. Інші дослідження показують, що споживання чорниці може допомогти підтримувати здорову вагу.
Крім чорниці є маса інших корисних фруктів. Їх вживання гарантує, що ви отримуєте спектр необхідних поживних речовин.
Полуниця
Всього 8 штук забезпечать необхідною нормою вітаміном С на день. Вітамін С є антиоксидантом, що бере участь в імунній функції та виробленні колагену. Є також докази того, що полуниця може знизити маркери запалення.
Малина
Чашка малини постачає ключові поживні речовини, такі як магній, калій і вітамін С. Вони також багаті елаговою кислотою і кверцетином, антиоксидантами, які захищають клітини від хвороботворних ушкоджень.
Авокадо
Дослідження показало, що заміна деяких вуглеводів у їжі половинкою або цілим авокадо пов"язана з поліпшенням показників здоров"я серця у людей з надмірною вагою та ожирінням.
Кавун
Кавун і 100-відсотковий кавуновий сік вирізняються вмістом сполуки під назвою L-цитрулін, що зменшує болючість м"язів після тренування. Кавун також є хорошим вибором після тренування, оскільки він приблизно на 90% складається з води.
Фініки
Особливість фініків у тому, що вони солодкі, але не містять цукру і мають низький глікемічний індекс. Фініки потрапили до списку найкорисніших фруктів, тому що володіють вражаючими перевагами, зокрема підтримують здоров’я мозку і кишечника.
Чорнослив
Він корисний для здоров"я травної системи, а також для кісток.
Ківі
Ківі забезпечує понад 100% щоденної потреби у вітаміні С і сприяє поліпшенню сну, травлення і настрою. Користь ківі для здоров"я пов"язана з широким спектром поживних речовин, антиоксидантів і біологічно активних речовин.
Вишня
Вишня може допомогти вам краще спати, зменшить запалення і фактори окисного стресу, що беруть участь в ініціюванні та розвитку численних хронічних захворювань. Вживання вишні також може зменшити болючість м’язів, спричинену фізичним навантаженням.
Банани
Вони містять безліч поживних речовин, включно з клітковиною, калієм, міддю, магнієм і вітаміном B6.
Яблука
Крім клітковини, яблука містять потужні антиоксиданти. Щоденне вживання цього фрукта знижує кров"яний тиск, загальний рівень холестерину, а також підтримує здорову функцію ендотелію - показник того, наскільки добре працює слизова оболонка кровоносних судин.
Грейпфрут
Вітамін С у грейпфруті сприяє виробленню колагену, який підтримує здоров"я шкіри та допомагає запобігти утворенню зморшок і провисанню шкіри. Цей антиоксидант також підтримує здорове функціонування імунної системи.
Цей фрукт також може бути відмінною зброєю проти раку. Сполуки в грейпфруті можуть мати протиракові властивості, а дослідження вітаміну С свідчать, що люди, які споживають його у великих кількостях, мають меншу захворюваність на численні види раку, включно з раком сечового міхура, молочної залози, легенів, підшлункової залози та простати.
Гранат
Сполуки в цьому фрукті діють як внутрішній сонцезахисний крем, захищаючи від променів UVB. Інші потенційні переваги від вживання граната і його соку включають поліпшення пам’яті, захист від раку, зниження артеріального тиску і зменшення м"язового болю і втоми після тренування.
Груші
Високий вміст клітковини в грушах сприяє здоров"ю травлення, контролю рівня цукру в крові, здоров"ю серця і контролю ваги. Крім того, дані свідчать про те, що вживання двох груш щодня покращує показники метаболічного здоров"я у людей з метаболічним синдромом.
Ожина
Крім багатства клітковиною, сполуки ожини мають противірусні та антибактеріальні властивості, спрямовані проти мікробів, що спричиняють карієс і захворювання ясен. Крім того, ожина може сприяти підвищенню чутливості до інсуліну і захищати від ожиріння.
Манго
Сполуки каротиноїдів - лютеїн і зеаксантин сприяють поліпшенню зору, а мангіферин захищає від раку. Дослідження показують, що ця поживна речовина може допомогти зменшити прищі.
Фрукти містять важливі для здоров"я серця поживні речовини, зокрема клітковину, калій і антиоксиданти. При високому тиску "вживання різноманітних фруктів і овочів може допомогти контролювати кров"яний тиск".