Залізо відіграє ключову роль в формуванні здорових клітин крові, які постачають організм киснем. Яловичина вважається хорошим його джерелом - у порції вагою 85 г міститься близько 2,5 мг заліза. Проте існують продукти, де концентрація цього мінералу вища, ніж у стейку
Устриці. Усього три штуки забезпечують організм 6,9 мг заліза, тож цей морепродукт можна вважати одним із найкращих способів швидко поповнити його запаси.
Мідії. Ще один цінний морепродукт - порція мідій вагою 85 г містить 5,7 мг заліза, що допомагає впевнено досягати денної норми.
Качка. Філе качиної грудки вагою 85 г містить близько 3,8 мг заліза.
Яйця індички та качки. Чудовий варіант для сніданку. В одному яйці індички міститься приблизно 3,2 мг заліза, а в качиному - 2,7 мг. Для порівняння: у курячих яйцях його всього близько 1 мг.
Бізон. Порція бізонячого м’яса вагою 85 г містить 2,9 мг заліза. Таким чином, стейк із бізона може виявитися кориснішим для цих цілей, ніж звична яловичина.
Шпинат. У чашці відвареного шпинату міститься близько 6,4 мг заліза. Попри те, що це негемове залізо і засвоюється воно гірше, його кількість порівнянна з м’ясними джерелами.
Збагачені пластівці. Залежно від бренду порція пластівців може містити від 8 до 16 мг заліза. Навіть якщо засвоюваність негемової форми нижча, це вагома добавка до щоденного раціону.
Сардини. У порції сардин приблизно 2,5 мг заліза - стільки ж, скільки в порції стейка.
Устриці. Усього три штуки забезпечують організм 6,9 мг заліза, тож цей морепродукт можна вважати одним із найкращих способів швидко поповнити його запаси.
Мідії. Ще один цінний морепродукт - порція мідій вагою 85 г містить 5,7 мг заліза, що допомагає впевнено досягати денної норми.
Качка. Філе качиної грудки вагою 85 г містить близько 3,8 мг заліза.
Яйця індички та качки. Чудовий варіант для сніданку. В одному яйці індички міститься приблизно 3,2 мг заліза, а в качиному - 2,7 мг. Для порівняння: у курячих яйцях його всього близько 1 мг.
Бізон. Порція бізонячого м’яса вагою 85 г містить 2,9 мг заліза. Таким чином, стейк із бізона може виявитися кориснішим для цих цілей, ніж звична яловичина.
Шпинат. У чашці відвареного шпинату міститься близько 6,4 мг заліза. Попри те, що це негемове залізо і засвоюється воно гірше, його кількість порівнянна з м’ясними джерелами.
Збагачені пластівці. Залежно від бренду порція пластівців може містити від 8 до 16 мг заліза. Навіть якщо засвоюваність негемової форми нижча, це вагома добавка до щоденного раціону.
Сардини. У порції сардин приблизно 2,5 мг заліза - стільки ж, скільки в порції стейка.