Інтенсивні заняття спортом можуть зменшити відчуття голоду? Вчені вважають, що так

• Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Лайки
13
Депозит
7.23$
Тренування здатні пригнічувати вивільнення "гормону голоду" греліну. Утім, інтенсивні фізичні навантаження можуть бути більш ефективними, ніж помірні. Це може бути більш вираженим у жінок.

Так стверджують дослідники з Університету Вірджинії (США). Вони провели дослідження, результати якого опублікували у науковому журналі Journal of the Endocrine Society, пише Medical News Today.

У дослідженні взяли участь 8 здорових чоловіків та 6 жінок, середній вік який становив 43 і 32 роки відповідно.

Рівень греліну в їхньому організмі вимірювали перед початком тренувань, а також після помірних та інтенсивних фізичних навантажень. Учасники самостійно повідомляли про відчуття голоду та власний апетит.

За словами дослідників, існує два типи греліну: ацильований (AG) та деацильований (DAG). Другий становить близько 80% від загальної кількості греліну в організмі.

І в жінок, і в чоловіків науковці спостерігали зниження рівня греліну DAG після інтенсивних фізичних навантажень порівняно з помірними.

"Вправи вищої інтенсивності пригнічують відчуття голоду більше, ніж нижчої. Виходячи з того, що ми знаємо про те, як грелін може взаємодіяти з "центром голоду" мозку – гіпоталамусом – ці результати не були несподіванкою", – сказала Кара Андерсон, наукова співробітниця Школи медицини Університету Вірджинії і провідна автор дослідження.

Почему то я после тренировки хочу очень сильно есть

Я постоянно после интенсивных тренировок хочу есть как слон

физ нагрузки дают усталость от которой иногда тошнит

я лично вечно голодный после спорта

постоянно помню после тренировочек ишел и набивал пузо себе)

Назад
Сверху Снизу