Маленьке, але надпотужне — саме так дієтологи описують насіння чіа. Усього дві столові ложки цих зернят містять приблизно 10 грамів клітковини, яка допомагає роботі кишківника, стабілізує рівень цукру в крові та сприяє зниженню «поганого» холестерину. Але ефект залежить не лише від кількості — важливо знати, коли і якїх вживати.
За словами нутриціологині Ракші Шах, правильний час, підготовка і рівень зволоження мають вирішальне значення для того, як саме організм засвоює клітковину з чіа. Особливо якщо ви зазвичай споживаєте мало клітковини — вводити насіння потрібно поступово, щоб уникнути здуття чи дискомфорту.
За словами нутриціологині Ракші Шах, правильний час, підготовка і рівень зволоження мають вирішальне значення для того, як саме організм засвоює клітковину з чіа. Особливо якщо ви зазвичай споживаєте мало клітковини — вводити насіння потрібно поступово, щоб уникнути здуття чи дискомфорту.
Коли найкраще їсти насіння чіа
Хоча чіа корисне в будь-який час дня, дієтологи радять робити акцент на ранковому вживанні.«Їсти замочене насіння чіа зранку — чудовий спосіб підтримати обмін речовин і контроль апетиту», — пояснює дієтологиня Сара Неш.