Майже половина жінок середнього віку стикаються із сексуальними порушеннями - дослідження

• Автор темы Автор темы SlonOgromniy
  • Дата начала Дата начала

SlonOgromniy

Пользователь
Лайки
22
Депозит
2.58$
Масштабне дослідження, опубліковане в журналі The Lancet Obstetrics, Gynaecology & Women's Health, стало найбільшим у своєму роді і показало: в ранній перименопаузі ймовірність порушень бажання і збудження подвоюється порівняно з пременопаузою.

Автори підкреслюють, що рання перименопауза - важливий період змін, коли сексуальне здоров'я жінок особливо вразливе, а доступних терапевтичних рішень майже немає.

Керівник дослідження, професор Сьюзан Девіс, яка очолює Програму досліджень жіночого здоров'я Університету Монаша, зазначила, що значення сексуального благополуччя часто недооцінюється:

"Неможливо відокремити сексуальне здоров'я від загального стану жінки. Воно впливає не тільки на інтимні стосунки, а й на її емоційне та фізичне благополуччя".
У дослідженні взяли участь 5468 австралійок середнього віку. Серед них у 2583 жінок виявили особисті переживання, пов'язані із сексуальною дисфункцією. Кожна четверта учасниця зіткнулася з клінічними порушеннями сексуальної функції, і ще стільки ж відчували емоційний дискомфорт, не маючи виражених фізіологічних проблем.

Класифікація ВООЗ (ICD-11) визначає жіночу сексуальну дисфункцію (FSD) як сукупність труднощів, що спричиняють особисті страждання - це порушення бажання, збудження, оргазму або неуточнені форми. FSD знижує якість життя, підвищує ризик депресії, емоційних криз і проблем у стосунках.

Назад
Сверху Снизу