Медики назвали страву з картоплі, від якої сильно підвищується холестерин

  • Автор темы Автор темы lab1rezz
  • Дата начала Дата начала

lab1rezz

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,074
Репутация
1
Лайки
55
Депозит
0.30$
За вироблення холестерину в організмі людини відповідає печінка. Крім цього, він може міститися в продуктах, багатих насиченими жирами і трансжирами. Картопляне пюре на перший погляд може здатися здоровою їжею, але це не так. Воно може підвищувати рівень «поганого» холестерину дуже сильно.

Сама по собі картопля приносить серцю лише користь, оскільки в ній міститься калій. Медики рекомендують вживати її гіпертонікам у рамках збалансованої дієти. Разом з тим користь картоплі для здоров’я серцево-судинної системи залежить від способу її приготування.

У картопляне пюре додають великі порції незбираного молока, вершків, вершкового масла або сметани. В результаті здорова страва перетворюється на справжню бомбу із насиченими жирами. Ці інгредієнти збільшують вміст насичених жирів та трансжирів у готовій страві. Трансжири підвищують рівень «поганого» холестерину та знижують рівень «хорошого».

Як альтернативу жирним молочним продуктам медики рекомендують використовувати оливкову, кунжутну або рапсову олію. Всі вони є джерелами мононенасичених жирів, які не становлять загрози для серця.
 
Ко
За вироблення холестерину в організмі людини відповідає печінка. Крім цього, він може міститися в продуктах, багатих насиченими жирами і трансжирами. Картопляне пюре на перший погляд може здатися здоровою їжею, але це не так. Воно може підвищувати рівень «поганого» холестерину дуже сильно.

Сама по собі картопля приносить серцю лише користь, оскільки в ній міститься калій. Медики рекомендують вживати її гіпертонікам у рамках збалансованої дієти. Разом з тим користь картоплі для здоров’я серцево-судинної системи залежить від способу її приготування.

У картопляне пюре додають великі порції незбираного молока, вершків, вершкового масла або сметани. В результаті здорова страва перетворюється на справжню бомбу із насиченими жирами. Ці інгредієнти збільшують вміст насичених жирів та трансжирів у готовій страві. Трансжири підвищують рівень «поганого» холестерину та знижують рівень «хорошого».

Як альтернативу жирним молочним продуктам медики рекомендують використовувати оливкову, кунжутну або рапсову олію. Всі вони є джерелами мононенасичених жирів, які не становлять загрози для серця.артопля фрі найбільше шкодить здоров'ю
 
Назад
Сверху Снизу