Морква при діабеті та її вплив на рівень цукру в крові

  • Автор темы Автор темы SlonOgromniy
  • Дата начала Дата начала

SlonOgromniy

Пользователь
Регистрация
5/11/25
Сообщения
475
Репутация
-7
Лайки
22
Депозит
2.58$
Чи можна їсти моркву при діабеті? Якщо коротко — так. Морква є некрохмалистим овочем, як-от броколі чи цвітна капуста, які рекомендовано вживати при діабеті. Так, морква містить вуглеводи, але разом з тим, вона також містить вітаміни, мінерали і клітковину. Крім того, деякі речовини у складі цього овоча можуть мати потенційні переваги для здоров'я людей з діабетом. Автор: Анастасія Цвігун, редакторка access_time Вчора о 17:10 more_horiz Морква низькокалорійна, не містить крохмалю (як і броколі чи салат) та має нижчий глікемічний індекс, ніж деякі інші овочі, як-от картопля до прикладу. Крім того вона містить поживні речовини, зокрема вітамін А та каротиноїди; і є хорошим джерелом клітковини, що допомагає сповільнити швидкість вивільнення цукру та підтримувати більш стабільний рівень глікемії. Морква цілком може бути безпечним доповненням до вашого здорового раціону при діабеті, але за умови, що ви стежите за рівнем цукру в крові та контролюєте розмір порції (як і у випадку з будь-якою іншою їжею, що містить вуглеводи).
 
да я тоже слышал что морковь полезна при диабете
 
Назад
Сверху Снизу