МОЗ запустило освітню програму для молодих лікарів «PRO лідерство»

• Автор темы Автор темы lab1rezz
  • Дата начала Дата начала

lab1rezz

Пользователь
Лайки
55
Депозит
0.30$
У Міністерстві охорони здоров’я України відбулося офіційне відкриття нової освітньої програми для молодих медиків - «PRO лідерство». Її мета - сформувати спільноту відповідальних і ініціативних лідерів у системі охорони здоров’я, готових впроваджувати зміни на місцях.

З вітальними словами до учасників звернулися заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич та заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс, які підкреслили важливість розвитку молодих професіоналів як агентів змін у медицині.

«Ми прагнемо, щоб молоді фахівці не лише реалізовували свій потенціал, а й були ініціаторами змін у своїх закладах і громадах, формували нову культуру відповідального управління в медицині», - наголосила Марія Карчевич.

Програма поєднує освітню, практичну та формаційну складові. Учасники - лікарі-інтерни та молоді фахівці - пройдуть два інтенсивні офлайн-модулі, присвячені сучасним аспектам лідерства в медицині. Серед ключових тем - етика і відповідальність лікаря, психологічна стійкість, управління конфліктами, інноваційні моделі менеджменту, цифрова трансформація, фандрайзинг і комунікації.

Серед спікерів - управлінці, науковці, лікарі, підприємці та експерти, які поділяться власним досвідом створення ефективних управлінських практик у системі охорони здоров’я.

Пілотний етап програми стартував у Миколаївській області, а в майбутньому ініціатива буде поширена на інші регіони України.

Проєкт реалізується Міністерством охорони здоров’я України спільно з Київською школою державного управління імені Сергія Нижного, за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Уряду Данії.

Назад
Сверху Снизу