На тарілці має бути приблизно чверть білкових продуктів

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.33$
Білки — це дуже важливо: вони допомагають відновлювати клітини та тканини, стабілізують рівень цукру в крові, зменшують відчуття голоду.Отже, досить просто зрозуміти, що для правильного харчування необхідно додавати на свою тарілку якісні білки.

1. Яйця

Яйця – це найкращий продукт, що містить білок. Організм чудово перетравлює цей продукт, якщо, звичайно, немає інших протипоказань. І засвоює білок із яєць теж досить легко. Тому не забувай щоранку починати з вареного яйця. У такому вигляді вони – найкорисніші.

А от любителям жирних омлетів доведеться трохи зменшити кількість жиру в раціоні. Коли хочеш збудувати корисне меню на кожен день, “шкідливі” жири варто вимкнути з раціону.

2. Лосось та сардини

По-перше, це білок, який бере участь у відновленні організму. А по-друге, не варто забувати про цінні жирні кислоти омега-3, які містяться в подібних продуктах. Омега-3 це жири, які беруть участь у протизапальних процесах, а також – допомагають налагодити роботу серця та надають профілактичну дію на серцево-судинну систему.

3. Пташині грудки, але без шкіри

Щоб отримати максимум користі з будь-якого м’яса птиці, потрібно приготувати грудку і зняти з неї шкіру. Куряча та індича грудка, наприклад, ідеальні за вмістом білків. А ще в них міститься мінімум насичених жирів та натрію.

Це також хороше джерело вітамінів групи B, які потрібні нашому організму для того, щоб виробляти енергію, підтримувати здоров"я мозку та шкіри, а також підтримувати наш імунітет. Особливо вітаміни групи B корисні для щитовидної залози, тому не забувай про те, щоб їсти куряче або індиче м"ясо хоча б раз на тиждень.

4. Сир тофу

Сир із соєвих бобів – це тофу. І багато хто його недооцінює, тоді як цей простий і недорогий продукт — це повноцінний білок, що містить усі дев"ять незамінних амінокислот. Це джерело заліза, кальцію та ізофлавонів, які допомагають захистити серцево-судинну систему.

5. Сочевиця

Сочевиця — це джерело білків, а також — амінокислот цистеїну та метіоніну. Всього одна чашка сочевиці – це 18 грамів білка та 15 грамів клітковини. Вона знижує рівень холестерину, становить третину щоденної потреби у клітковині.

6. Фісташки

Інший повноцінний білок – це фісташки. Вони є одним із найкорисніших горіхів для закусок з найвищим вмістом білка. Фісташки — це гарне джерело клітковини та ненасичених жирів. Всі три поживні речовини поєднуються, щоб зробити фісташки потужним засобом для придушення апетиту, який може уберегти від переїдання.Шукаєш відмінний білковий перекус — вибери горстку фісташок і отримаєш можливість перекусити, а заразом і стати здоровішим.
На тарілці має бути приблизно чверть білкових продуктів
 
Назад
Сверху Снизу