Найкращі продукти для контролю рівня цукру в крові

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.33$
Видання Eating Well з"ясувало у дієтологів, які продукти швидко знизять цукор у крові.

Насіння чіа

Усього 1 унція, а це приблизно 28 грамів, насіння чіа містить 10 грамів клітковини, яка вирівнює рівень цукру в крові."Липкий гель із насіння чіа ковзає травним трактом, допомагаючи сповільнити надходження цукру в кров", - каже дієтологиня Шері Гау.

Консервована риба

Консервований тунець, лосось, скумбрія і сардини є хорошими джерелами довголанцюгових омега-3 жирних кислот DHA і EPA. Дослідження засвідчили, що ці корисні жири можуть поліпшити контроль рівня цукру в крові та здоров’я серця, а також зменшити запалення.

Мигдальне борошно

Це борошно з горіховим смаком може допомогти скоротити кількість вуглеводів і водночас підвищити рівень клітковини та білка, що стабілізують рівень цукру в крові, каже дієтологиня Меган Варнке.

Консервовані бобові

Консервовані бобові, як-от квасоля, нут і сочевиця, є одними з небагатьох продуктів, які дають вам здорову дозу білка і клітковини, що регулюють рівень цукру в крові. Можливо, саме тому в систематичному огляді було встановлено, що часте вживання бобових пов’язане зі зниженням рівня глюкози в крові натщесерце і A1C у людей з діабетом. Крім того, бобові практично не містять насичених жирів і холестерину, що робить їх корисними і для здоров’я серця.

Кориця

"Кориця - це багатий антиоксидантами, природно солодкий продукт, але такий, що не містить цукру, який може допомогти знизити рівень цукру в крові", - каже Гау.Деякі дослідження навіть показали, що добавки з корицею можуть знижувати рівень глюкози в крові натщесерце і A1C.

Горіхи

Лише одна невелика жменя горіхів містить усе необхідне - рослинний білок, клітковину, корисні для серця жири, а також різні вітаміни та мінерали.Горіхи настільки корисні для контролю рівня цукру в крові, що дослідження показали, що люди, які регулярно вживають горіхи, менш схильні до ризику розвитку діабету 2 типу. Однією з причин може бути поєднання клітковини і білка, яке уповільнює всмоктування глюкози, сприяючи більш стабільному рівню цукру в крові.

Крім того, корисні жири, що містяться в горіхах, можуть також підтримувати здоров’я серця. Хоча всі горіхи можуть бути корисними, дослідження, присвячені волоським горіхам і діабету, особливо обнадіюють. Наприклад, одне дослідження показало, що люди, які вживають волоські горіхи, як правило, мають нижчий рівень глюкози натщесерце, тригліцеридів і артеріального тиску.

Овес

Овес багатий унікальною клітковиною під назвою бета-глюкан, яка допомагає виводити холестерин з організму. Крім захисту від серцево-судинних захворювань та інсульту, дослідження показали зв"язок між частим вживанням вівса і зниженням ризику розвитку діабету 2 типу.

Сорго

"Сорго - це природне джерело клітковини, ключової поживної речовини, яка, як свідчать дослідження, може сприяти підтримці здорової ваги і контролю ваги", - каже дієтолог Лорен Манакер.
Найкращі продукти для контролю рівня цукру в крові
 
а в каких количествах орехи надо ?
 
у меня с сахаром все четко могу не переживать
 
Назад
Сверху Снизу