Діабет 2 типу розвивається через порушення порядку взаємодії гормону під назвою інсулін із клітинами тканин. Медики відносять його до хронічних захворювань. Високий рівень цукру у крові може спровокувати серйозні ускладнення. Оскільки ліків від діабету не існує, одну з провідних ролей у протидії цьому захворюванню грає харчування.
Найчастіше рівень глюкози збільшується після їжі. Проведене у Новій Зеландії дослідження показало, що вживання мигдалю сприяє його зниженню. Його учасниками стали 100 пацієнтів, які з’їдали щодня 42,5 г мигдалю чи солодкого печива, що становило 10% від кількості споживаних калорій.
Виміри рівня цукру проводилися перед їжею та через 15-30 хвилин. У пацієнтів, які після цього з’їдали порцію мигдалю, рівень цукру був набагато нижчим, ніж у тих, хто їв печиво.
Найчастіше рівень глюкози збільшується після їжі. Проведене у Новій Зеландії дослідження показало, що вживання мигдалю сприяє його зниженню. Його учасниками стали 100 пацієнтів, які з’їдали щодня 42,5 г мигдалю чи солодкого печива, що становило 10% від кількості споживаних калорій.
Виміри рівня цукру проводилися перед їжею та через 15-30 хвилин. У пацієнтів, які після цього з’їдали порцію мигдалю, рівень цукру був набагато нижчим, ніж у тих, хто їв печиво.