Небезпечна їжа: експерти назвали, до яких продуктів найчастіше додають клей

  • Автор темы Автор темы Venya22
  • Дата начала Дата начала

Venya22

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
1,737
Репутация
8
Лайки
35
Депозит
0.11$
Асортимент їжі на полицях супермаркетів вражає різноманіттям — аж голова йде обертом. Та за яскравою упаковкою нерідко ховаються продукти, які можуть викликати занепокоєння. Звертаємо увагу на те, до деяких звичних продуктів виробники додають… клей.Насправді все не так страшно, як може здатися — йдеться не про звичайний клей, а про так звану харчову добавку під назвою трансглутаміназа, яку ще називають “м’ясним клеєм”

Що таке так званий “м’ясний клей”​

Трансглутаміназа — це природний фермент, що зустрічається в організмах людей, тварин і рослин. У тілі людини він виконує низку важливих функцій: зокрема, сприяє загоєнню тканин, зміцнює шкіру й волосся, а також бере участь у процесі згортання крові.

У харчовій промисловості цей фермент використовують як стабілізатор для поліпшення структури та зовнішнього вигляду продуктів. Завдяки своїй здатності “з’єднувати” білки, трансглутаміназа буквально склеює окремі шматки м’яса чи риби в єдине ціле. Її також додають до сирів, йогуртів та інших продуктів, аби надати їм привабливішої текстури й форми.

У яких продуктах може бути “харчовий клей”​

Трансглутаміназу активно застосовують у виготовленні м’ясних виробів — зокрема, шинки, ковбас і фаршевих продуктів, аби надати їм однорідної структури та привабливого вигляду. Її також додають у молочну продукцію — як-от йогурти чи сири — для досягнення щільнішої, кремової консистенції. Цей фермент використовують і в пастах та макаронах для поліпшення текстури. Оскільки він виконує роль зв’язувальної речовини, трансглутаміназа стала популярною альтернативою глютену, зокрема у виробництві певних видів безглютенової випічки.
 
везде какой-то такой прикол, уже не знаешь где ещё химия одна будет
 
Я вообще толком не ем а тут еще и клей кпкойто в еде
 
Асортимент їжі на полицях супермаркетів вражає різноманіттям — аж голова йде обертом. Та за яскравою упаковкою нерідко ховаються продукти, які можуть викликати занепокоєння. Звертаємо увагу на те, до деяких звичних продуктів виробники додають… клей.Насправді все не так страшно, як може здатися — йдеться не про звичайний клей, а про так звану харчову добавку під назвою трансглутаміназа, яку ще називають “м’ясним клеєм”

Що таке так званий “м’ясний клей”​

Трансглутаміназа — це природний фермент, що зустрічається в організмах людей, тварин і рослин. У тілі людини він виконує низку важливих функцій: зокрема, сприяє загоєнню тканин, зміцнює шкіру й волосся, а також бере участь у процесі згортання крові.

У харчовій промисловості цей фермент використовують як стабілізатор для поліпшення структури та зовнішнього вигляду продуктів. Завдяки своїй здатності “з’єднувати” білки, трансглутаміназа буквально склеює окремі шматки м’яса чи риби в єдине ціле. Її також додають до сирів, йогуртів та інших продуктів, аби надати їм привабливішої текстури й форми.

У яких продуктах може бути “харчовий клей”​

Трансглутаміназу активно застосовують у виготовленні м’ясних виробів — зокрема, шинки, ковбас і фаршевих продуктів, аби надати їм однорідної структури та привабливого вигляду. Її також додають у молочну продукцію — як-от йогурти чи сири — для досягнення щільнішої, кремової консистенції. Цей фермент використовують і в пастах та макаронах для поліпшення текстури. Оскільки він виконує роль зв’язувальної речовини, трансглутаміназа стала популярною альтернативою глютену, зокрема у виробництві певних видів безглютенової випічки.
Везде одна химия , это ужас какой-то
 
Назад
Сверху Снизу