Більш того, фахівці вважають, що відмова від таких продуктів у довгостроковій перспективі знижує ризик серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та інших хронічних хвороб.
До цієї категорії належать:
Що таке ультраоброблені продукти і чому вони шкідливі
За словами лікарки Сапани Шах із Нью-Йоркського університету, ультраоброблена їжа — це продукти, які містять мінімум справжніх інгредієнтів, але багато штучних добавок: ароматизаторів, консервантів, підсилювачів смаку, стабілізаторів, солі й цукру.До цієї категорії належать:
- снеки — чіпси, сухарики, солоні горішки;
- ковбаси, сосиски, бекон та інше перероблене м’ясо;
- заморожені напівфабрикати;
- розчинні супи;
- солодкі напої, енергетики, пакетовані соки.