OpenAI створить інструмент для генерації музики на основі тексту та аудіо

• Автор темы Автор темы jeka
  • Дата начала Дата начала

jeka

Пользователь
Лайки
2
Депозит
3.15$
  • Новий продукт дасть змогу створювати музичний супровід до відео та вокальних записів.
  • Компанія співпрацює зі студентами Джульярдської школи для підготовки навчальних даних.
  • Дату релізу і формат продукту поки не визначено.

Компанія OpenAI розробляє інструмент, який зможе створювати музику на основі текстових описів і аудіозаписів. Про це повідомляє видання The Information з посиланням на джерела, знайомі з проєктом.

За даними ЗМІ, інструмент дасть змогу користувачам додавати музику до вже наявних відео або, наприклад, гітарний акомпанемент до вокальної доріжки. Поки незрозуміло, чи буде цей сервіс самостійним продуктом, чи інтегрується в ChatGPT і відеомодель Sora.

Джерела стверджують, що OpenAI співпрацює зі студентами Джульярдської школи — однієї з провідних музичних академій світу. Вони допомагають анотувати партитури, щоб навчити модель розуміння структури та композиції музики.
Компанія вже має досвід у генерації звуку, але після запуску ChatGPT зосередилася на моделях синтезу мови. Новий проєкт може стати першим великим поверненням OpenAI у сферу музичного ШІ.

Конкуренцію компанії складають Google і стартап Suno, які активно розвивають технології генерації музики з тексту. Зокрема, остання вже інтегрувала свою модель у Microsoft Copilot.

Якщо OpenAI вдасться об’єднати можливості текстових і аудіомоделей, компанія зможе створити інструмент, здатний конкурувати з провідними музичними ШІ-платформами, вважають експерти. Це дасть змогу розширити екосистему продуктів на стику творчості та технологій.

Нагадаємо, ми писали, що OpenAI має намір створити ШІ-банкіра.

Чого мені треба щось створювати я не хочу

Назад
Сверху Снизу