Поліпшують самопочуття та розумові здібності: корисні властивості волоських горіхів

• Автор темы Автор темы SlonOgromniy
  • Дата начала Дата начала

SlonOgromniy

Пользователь
Лайки
22
Депозит
2.58$
Про це йдеться у публікації VeryWellHealth, передає "ДС".
Як зазначається, дослідження показують, що волоські горіхи допомагають у боротьбі зі стресом, покращують сон, підвищують рівень серотоніну та мають низку інших корисних властивостей.
  • Вони багаті на поживні речовини: у порції в 30 г — приблизно 219 калорій, 1,5 г клітковини, 4 г білка, 18 г жиру, а також залізо, магній, кальцій, калій, фолати (вітамін B9), поліфеноли (антиоксиданти), вітамін B62, мідь, вітамін E, цинк.
  • Багаті на корисні жири — омега-3 й омега-6 жирні кислоти. Особливо — на альфа-ліноленову і лінолеву кислоти, які добре впливають на рівень ліпідів у крові, сприяють зменшенню запалення і підтримці здоров'я судин.
  • Підтримують здоров'я серця: протизапальні сполуки в альфа-ліноленовій кислоті допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань.
  • Корисні для мозку: антиоксидантні та протизапальні властивості поліфенолів сприяють поліпшенню пам'яті та інших когнітивних процесів, уповільненню погіршення розумових здібностей з віком.
  • Підтримують здоров'я кишківника, сприяючи розвитку здорової мікрофлори. Також є джерелом харчових волокон, що допомагає проти закрепів.
  • Допомагають контролювати вагу: попри високу енергетичну цінність, дослідження показали, що вживання волоських горіхів у рекомендованих кількостях не пов'язане зі збільшенням ваги. Вчені припускають, що горіхи навіть можуть сприяти зниженню ваги — в рамках дієти зі зниженим вмістом калорій, імовірно — за рахунок посилення відчуття ситості.
  • Допомагають контролювати рівень цукру в крові, знижують ризик діабету 2 типу.

Назад
Сверху Снизу