Понад 6000 постраждалих від війни українців отримали лікування за кордоном

• Автор темы Автор темы SlonOgromniy
  • Дата начала Дата начала

SlonOgromniy

Пользователь
Лайки
22
Депозит
2.58$
6095 українців, які постраждали від війни, пройшли безоплатне лікування та реабілітацію за кордоном у межах програми «Medevac Ukraine».

Наших співгромадян, більшість із яких – військові та ветерани, уже прийняли 33 країни світу, повідомили у МОЗ.
Найбільше пацієнтів пройшли лікування у медичних закладах Німеччини – 1764, Латвії – 762, Норвегії – 460, Польщі – 453, Нідерландів – 441.

Програму створено у квітні 2022 року у співпраці Міністерства охорони здоров’я України, Європейського Союзу, Всесвітньої організації охорони здоров’я та урядів європейських країн. Лікування за кордоном є безоплатним для пацієнтів – його забезпечує країна, що приймає людину.

«Програма “Medevac Ukraine” – це приклад дієвої міжнародної співпраці у медицині. Разом з партнерами з ЄС, ВООЗ та урядами країн-партнерів вдалося налагодити чіткий алгоритм та сформувати ефективну систему взаємодії всіх ланок. Уже понад 6 тисяч українців отримали допомогу в клініках 33 країн світу. Це – військові, ветерани, діти та цивільні, які постраждали від війни», – розповів Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України

классно что такие программы существуют для людей

К счастью лечат хотя бы
Это хорошая новость очень

спасибо конечно, но когда они помогут наладить мир?

спасибо европе что не забывают украину и помогают мирным гражданиннам

Назад
Сверху Снизу