Реабілітація від алкоголю, наркотиків та ігроманії у Вінниці: як у центрі "На грані" рятують людей від залежностей Ч3

• Автор темы Автор темы jamajka
  • Дата начала Дата начала

jamajka

Про-Тестер
Лайки
3,166
Депозит
13.75$

Досвід волонтера Олександра Шишкова

Олександр Шишков, волонтер центру "На грані", вже близько десяти місяців допомагає людям, які борються із залежністю. За словами чоловіка, він також у минулому мав цю проблему, але пройшов курс реабілітації та психосоціального відновлення особистості. Рішучий крок зробив його брат — саме він у день народження привіз Олександра до центру.

"Уже під час перших днів перебування я зрозумів, що опинився в правильному місці. Тут я побачив, що залежність — це не просто проблема, а хронічна хвороба, з якою потрібно навчитися жити. Я пройшов курс реабілітації, і це допомогло мені не тільки залишити залежність у минулому, а й відкрити для себе новий шлях", — розповів чоловік.

Після курсу реабілітації та психосоціального відновлення чоловік вирішив залишитися в організації, аби підтримувати тих, хто зараз проходить той шлях, який свого часу довелося пройти йому.

"Робота в центрі мене надихає. Я відчуваю відновлення себе як особистості, душевний спокій, соціальну адаптацію. Почав приймати самого себе, позбувся шкідливих звичок і багатьох психологічних бар’єрів, які заважали жити тверезим життям", — розповів Олександр.

За його словами, центр став місцем, де він отримав не лише психологічну підтримку, але й можливість відновити втрачені якості та здобути нові.

Окремим напрямком роботи "На грані" є допомога родинам залежних. Адже залежність — це не лише особиста проблема людини, а й виклик для всієї сім’ї.

"Ми працюємо не лише з тими, хто звертається по допомогу, а й з їхніми близькими. Адже хвороба впливає на всю родину, руйнує стосунки. Тому ми проводимо консультації, групові заняття, надаємо психологічну підтримку. Є окремі групи для батьків, матерів, дружин та інших рідних. Ми вчимо їх правильно реагувати на ситуацію і не потрапляти під вплив залежності близької людини", — пояснив Ілля Бусурін.