Дослідження показують, що регулярне вживання червоного, жовтого та фіолетового овочів (перець, буряк, баклажан) сприяє поліпшенню пам’яті та концентрації.
Причина — антиоксиданти та флавоноїди, які знижують запалення у мозку і покращують кровообіг. У людей, які щодня їдять кольорові овочі, відзначено менший ризик когнітивних порушень та депресії.
Лікарі радять включати хоча б по 1–2 порції таких овочів на день, чергуючи кольори для максимального ефекту. Також корисно поєднувати їх із корисними жирами, наприклад оливковою олією, — це покращує засвоєння речовин.
Причина — антиоксиданти та флавоноїди, які знижують запалення у мозку і покращують кровообіг. У людей, які щодня їдять кольорові овочі, відзначено менший ризик когнітивних порушень та депресії.
Лікарі радять включати хоча б по 1–2 порції таких овочів на день, чергуючи кольори для максимального ефекту. Також корисно поєднувати їх із корисними жирами, наприклад оливковою олією, — це покращує засвоєння речовин.