Ще у двох країнах схвалили щеплення для профілактики ВІЛ

• Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Лайки
13
Депозит
7.23$
В Англії та Вельсі погодили використання інʼєкційного препарату для запобігання ВІЛ-інфекції, що вже був дозволений у Шотландії.

Довготривала ін’єкція, яку вводять 6 разів на рік або раз на 2 місяці, є альтернативою щоденним пігулкам для захисту від вірусу, повідомляє BBC.

Експерти сподіваються, що ін’єкції каботегравіру (CAB-LA) допоможуть Британії реалізувати масштабну ціль – припинити появу нових випадків інфікування ВІЛ до 2030 року.

"Схвалення цієї революційної ін’єкції чудово втілює те, що прагне зробити наш уряд – інноваційні методи лікування, які рятують життя і нікого не обділяють.

Для вразливих людей, які не можуть користуватися іншими методами профілактики ВІЛ, це дає надію"
, – сказав державний секретар з питань охорони здоров’я та соціального забезпечення Вес Стрітінг.

Терапія профілактики ВІЛ, відома як PrEP (доконтактна профілактика), призначена для людей, які ще не мають ВІЛ. Пігулки доступні вже багато років і залишаються надзвичайно ефективними у запобіганні зараженню ВІЛ, але не всім зручно вживати ці ліки. Іноді пацієнтам важко, незручно або соромно їх отримати.

Безпритульність і домашнє насильство також ускладнюють щоденний прийом PrEP. Натомість інʼєкція, яка діє кілька місяців, може допомогти людині зберегти приватність і не показувати всім, що вона проходить профілактику.

Каботегравір, вироблений компанією ViiV Healthcare, зможуть рекомендувати для дорослих і підлітків із нормальною вагою, які мають високий ризик зараження ВІЛ статевим шляхом і мають право на PrEP, але не можуть приймати пігулки.

Очікується, що інʼєкцію отримають близько тисячі людей. Багато інших пацієнтів залишаться на таблетках або розпочнуть їхній прийом.

Люди зможуть отримати ін’єкції у клініках сексуального здоров’я Національної служби здоров’я Британії у найближчі місяці.

Назад
Сверху Снизу