Сезон спаржі в самому розпалі. Окрім свіжого смаку, спаржа відома своїми корисними властивостями та надзвичайно легка в приготуванні.
Підібрали для вас кілька простих рецептів приготування спаржі за допомогою яких можна запекти, зварити, посмажити та навіть приготувати спаржу в мікрохвильовій печі.
На прилавках можна зустріти білу та зелену спаржу, що насправді є представниками одного виду. Різниця полягає в способі вирощування: зелені пагони ростуть над поверхнею землі, білі – під нею. В Італії було виведено сорт фіолетової спаржі, пагони якої містять рослинні барвники антоціани. Іноді аспарагус плутають зі стручковою квасолею, яка є іншим видом рослин.
У світі здавна цінували цей продукт та використовували не лише для приготування страв, а й для виготовлення ліків. У медицині аспарагус застосовувався в Китаї, Кореї, Греції та Індії.
Підібрали для вас кілька простих рецептів приготування спаржі за допомогою яких можна запекти, зварити, посмажити та навіть приготувати спаржу в мікрохвильовій печі.
Що таке спаржа
Спаржа або ж аспарагус – відомий весняний овоч. Сезонність робить спаржу достатньо дорогим продуктом, тому саме в травні-червні слід встигнути насолодитись її смаком.На прилавках можна зустріти білу та зелену спаржу, що насправді є представниками одного виду. Різниця полягає в способі вирощування: зелені пагони ростуть над поверхнею землі, білі – під нею. В Італії було виведено сорт фіолетової спаржі, пагони якої містять рослинні барвники антоціани. Іноді аспарагус плутають зі стручковою квасолею, яка є іншим видом рослин.
У світі здавна цінували цей продукт та використовували не лише для приготування страв, а й для виготовлення ліків. У медицині аспарагус застосовувався в Китаї, Кореї, Греції та Індії.