Що зробити, щоб наша печінка працювала добре

• Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Лайки
36
Депозит
39.33$
Одним із головних трендів здорового способу життя останнім часом стала турбота про здоров"я печінки.

Про те, що ми можемо зробити, щоб наша печінка працювала добре і не страждала від токсинів, розповідає PureWow.

Що робить печінка

Серед найважливіших завдань печінки лікарі виділяють такі:

• Постійно виробляє жовч. Ця хімічна речовина допомагає перетворювати жири на енергію, яку використовує ваше тіло і яка необхідна для травлення. Ваша печінка також виробляє альбумін, білок крові, який допомагає переносити гормони, ліки та жирні кислоти по всьому тілу, а також більшість речовин, які допомагають вашій крові згортатися після травми.
  • Позбавляється білірубіну. Ця речовина міститься у жовчі. Занадто багато білірубіну у вашому організмі може викликати жовтяницю або пожовтіння шкіри та очей.
  • Видаляє відходи. Коли ви вживаєте потенційно токсичну речовину, як-от алкоголь чи ліки, ваша печінка допомагає змінити її та вивести з вашого організму.
  • Контролює імунні реакції. Коли бактерії, віруси та інші шкідливі організми потрапляють до вашого організму, клітини вашої печінки можуть знайти та знищити їх.
  • Підтримує глюкозу. Печінка допомагає вашому організму підтримувати здоровий рівень цукру у крові.
Саман Фарамазі – лікарка-натуропатка – каже, що наша печінка щодня відповідає за понад 500 різних ролей, включно з детоксикацією, синтезом білка і травленням. Вона відповідає за фільтрацію небажаних речовин і розподіл вітамінів, гарантуючи, що організм може функціонувати оптимально щодня, пояснює лікарка, додаючи, що переваги здорової печінки можуть змінюватися від сяйливої шкіри до нарощування сухої м’язової маси та покращення травлення та енергії.

Які ефективні способи піклування про печінку

Коли йдеться про піклування про вашу печінку, доктор Юнгер є прихильником оцінювання того, як ваша дієта може допомогти або зашкодити. Печінка не існує ізольовано – те, що корисно для загального клітинного здоров"я, корисно і для печінки, каже доктор Юнгер. Перший крок – їсти справжню, цілісну їжа, а не оброблені, схожі на їжу речовини. Менше токсинів у вашому організмі означає менше роботи для печінки.

Він пояснює, що деякі з головних ворогів печінки – це цукор і прості вуглеводи, наприклад, оброблені білі продукти, як-от цукор, хліб та макарони. З іншого боку, деякі продукти особливо корисні для функції печінки, наприклад, часник, цибуля, хрестоцвіті овочі, яблучний оцет і лимон, каже доктор, додаючи, що такі трави, як-от кульбаба, куркума та адаптогенні гриби, також можуть надати потужну підтримку печінці.

Доктор Юнгер також вказує на зв"язок між фізичним та емоційним здоров"ям. Зокрема, гнів може вплинути на здоров"я печінки, каже він. Усунення та звільнення від стримуваного обурення або стресу може значно покращити здоров"я печінки, нагадуючи нам, що фізичний та емоційний добробут тісно переплетені. Це потужне нагадування про взаємозв"язок наших емоцій і фізичного здоров"я.

Назад
Сверху Снизу