Success starts with failure

• Автор темы Автор темы RanGe_LoveR
  • Дата начала Дата начала

RanGe_LoveR

Пользователь
Лайки
271
Депозит
6.75$
Гадаю, що ні в кого немає сумніву навколо якої особистості я збирався традиційно вибудувати черговий блог після трагічних подій жовтня, проте правильніше буде залишити ці думки при собі та сподіватись на те, що кожен винесе для себе правильні тези і без моєї допомоги. Костя - дуже сильна людина, яка любила своїх людей більше за свої гроші, здобутки, автівки чи охоплення. І ми ще не раз розповімо про його добрі вчинки та вшануємо його памʼять. А поки що, хоч думки і про іншу людину, розділимо особисте та робоче…

Сьогоднішній блог - про визначення успіху та шлях до нього. Мені на допомогу прийде людина із прізвищем, яке не потребує розʼяснень. І це Майкл Блумберг. На цьому місці традиційно могли виявитись більш академічні та драматичні історіі, на кшталт Джоан Роулінг чи Томаса Едісона, або ж Опри чи Джобса, проте у нашому блозі про ринки без жодних альтернатив символом тез, які закладено у цю публікацію, точно стане саме Блумберг. Чому? Ви могли не знати що саме приховується за цим імʼям, проте той самий термінал від однойменної компанії - це успіх, за яким приховано невдачі. Це в жодному випадку не буде хронологія успіху продукту, з якою можна ознайомитись у публічному доступі. Я хотів би сфокусувати Вашу увагу навколо послідовності певних подій, які ведуть людей до певних звершень та наштовхують на дії, що змінюють не лише їх життя, а й увесь світ.

У моєму дебютному блозі It’s only a point я вже розповідав про погляд на життя Федерера, де в житті бувають програші та перемоги, а втрата доходу чи роботи мають сприйматися лише як програний пойнт, а фокус уваги має бути на наступному. Тут наші герої будуть перегукуватись, проте у різній площині. Якщо дуже коротко, то Блумберг працював у інвестиційному банку Salomon Brothers, але його звільнили у 1981. Починав він там з самого низу рядовим клерком, а доріс до партнера. Ідеальний шлях довжиною у 15 років, щоденна тяжка праця та повна самовіддача, значущі перспективи… а потім угода із купівлі банку компанією Phibro Corp і скорочення. Де більша кількість людей побачить проблему, майбутній мільярдер та мер Нью-Йорка побачив можливості. Тут постає класична історія: ідея - ніщо без капіталу, капітал - ніщо без ідеї. Маючи непогані заощадження (10 млн $) та безліч ідей завдяки своєму коштовному досвіду роботи у Salomon, Майк замість того, щоб впадати у відчай, заснував згадану компанію. Innovative Market Solutions, що згодом просто став Bloomberg. Успіх прийшов не одразу, попри наявність коштів, попит на продукт був нижчим за очікування. Новоспечений підприємець отримував чергове «ні» ледь не на кожній зустрічі, а колеги по цеху критикували його за космічну вартість цих інформаційних послуг, не розділяючи його поглядів, що швидкість та точність даних у терміналі дають змогу заробити значно більше за цей тариф. Гадаю, далі історія Вам зрозуміла. Це не просто шалений успіх, це приклад віри у власну ідею. Але блог не про завзятість, а про випадок!

Уявіть яка кількість подій має відбутися, аби Ви опинилися у певній точці! Найголовніше: не завжди ці подіі є сприятливими. Саме похід проти вітру і може привести Вас туди, де на Вас очікує успіх. Свій шлях Блумберг описав саме назвою цього блогу. Успіх дійсно починається через невдачу, інколи задля того, щоб знайти себе, треба зробити достатньо помилок, на яких людина навчиться. Перебування у зоні комфорту змінює світосприйняття та формує звичний буденний уклад життя, так само як і в Блумберга. Саме відносно шокова терапія змушує людей вживати тих заходів, які у ретроспективі можуть виявитись найважливішими рішеннями у житті.

Багато з Вас змінило професію, країну постійного проживання, коло спілкування, інтереси та хоббі… і дуже часто саме через обставини, які мали характер проблем. Ми всі добре знаємо, що важкі часи гартують характер та формують сильних людей. Якщо проеціювати це на персональний рівень, то саме неочікувані удари долі змінюють вектор розвитку людини, ніби-то даючи підказки та направляючи на правильний шлях.

Життя дає нам досвід та нові знання недарма, змушуючи переорієнтовуватись у просторі, а випадкові зустрічі чи ряд дивних подій трансформуються в історії успіху. Я впевнений, що велика кількість читачів захопилась індустрією, якій присвячено наш портал, не лише для загального розвитку, а прагнучи до змін. Завжди будьте готові, що це не обовʼязково кінцева зупинка. Можливо, що цей етап потрібен Вам для розвитку нових навичок, випадкових знайомств із до цього невідомими людьми, а інколи і гірких помилок, які наведуть Вас на інші сфери діяльності та допоможуть усвідомити свої точки «failure» та «success». Майкл Блумберг ніколи б не задумався про ідею власного продукту, якби той чорний день в його біографії не настав би. Не сумніваюсь, що в житті кожного з нас були подібні точки неповернення, де відбувалася трансформація свідомості. У когось вона відбувається повільно і через низку подій, а для когось усе змінюється в один момент, той самий момент «Х».

Бажаю кожному, хто проходить перехідний етап та ставить самому собі питання на кшталт «а чи в тій точці я знаходжусь?» перш за все сприйняти те, що в режимі реального часу точки «failure» і «success» є неосяжними. Такий шлях видно лише у ретроспективі, так само як і кількість невдач, а також ту саму лінію від останньої невдачі до заповітного успіху. На цьому моменті мій меседж дуже простий: у кожного своє розуміння масштабу та суті успіху, не живіть чужим та не будуйте уявлення про нього посередництвом стереотипів суспільства, окремих осіб, або ж успіхів інших. Саме такий ізольований погляд Майкла Блумберга на реалії дозволив йому пройти цей шлях до успіху, який неодмінно починався з невдачі. За чергової невдачі не впадайте у відчай та памʼятайте, що вона може бути не випадковою, а відправною точкою. Цінуйте як і успіхи, так і невдачі, адже вони нас кудись ведуть: до правильних ідей, до правильних людей, до правильних рішень. Проте усе це Ви побачите лише поглянувши назад крізь роки досвіду, як і сам Блумберг!

1761560620028.webp

Назад
Сверху Снизу