Трамп прокоментував помилування CZ та відносини з Китаєм у першому з початку шатдауну інтервʼю

• Автор темы Автор темы vovaaahhh4
  • Дата начала Дата начала

vovaaahhh4

Пользователь
Лайки
18
Депозит
50.50$
  • Нинішній президент США дав перше велике публічне інтервʼю з початку шатдауну.
  • У ньому він заявив, що не знає засновника Binance, якого сам помилував.
  • Також Трамп розповів про «найкращий» період відносин з Китаєм, хоча США не дозволять країні купувати передові чипи NVIDIA, щоб зберегти лідерство в ШІ.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не знайомий із засновником Binance Чанпеном Чжао (CZ), попри те що минулого місяця помилував криптомільярдера, який визнав себе винним у порушенні законів про боротьбу з відмиванням коштів. Про це він сказав у інтерв’ю програмі 60 Minutes на каналі CBS News.

Інтерв’ю Трампа стало першим великим телезверненням після урядового шатдауну з 1 жовтня 2025 року, що паралізував роботу федеральних установ. Водночас його помилування Чанпена Чжао викликало жваву дискусію у криптоспільноті, адже Binance не лише фігурувала у справах Міністерства юстиції, а й брала участь у проєктах, пов’язаних із компаніями, які мають ділові зв’язки з родиною Трампа.

Нагадаємо, що семеро сенаторів-демократів підготували та направили лист в Мінʼюст та міністру фінансів Скотту Бессенту щодо рішення Трампа помилувати CZ. Вони вимагають розслідування ситуації.

Коли журналістка Нора О’Доннелл запитала про мотиви помилування Чжао, чия компанія, за її словами, «допомогла профінансувати покупку на $2 млрд стейблкоїна World Liberty Financial, який пов’язують із родиною Трампа», президент відповів:

«Добре, ви готові? Я не знаю, хто він такий. Я знаю, що він отримав щось близько чотирьох місяців, і чув, що це була “відьомська охота” Байдена».
На уточнення журналістки, чи не створює це враження «оплати за лояльність», Трамп відповів:

«Я нічого про це не знаю, бо я занадто зайнятий».
Стосовно бізнесу власної родини в криптосфері президент зазначив:

«Мої сини набагато більше зацікавлені в криптовалюті, ніж я. Я знаю про неї дуже мало, крім одного. Це величезна галузь. І якщо ми не будемо її лідерами, то ними стануть Китай, Японія або хтось інший. Тому я на 100% підтримую цю ідею».

Назад
Сверху Снизу