У Раді підняли чеський прапор після зняття українського з будівлі парламенту Чехії

• Автор темы Автор темы gladiator
  • Дата начала Дата начала

gladiator

Пользователь
Лайки
6
Депозит
1.25$

У Раді підняли чеський прапор після зняття українського з будівлі парламенту Чехії​

26 хвилин тому

Після того, як новий спікер Палати депутатів Чехії, лідер правопопулістської партії SPD Томіо Окамура розпорядився зняти з будівлі прапор України, депутати від ODS вивісили український прапор з вікна парламентського клубу в будівлі Палати депутатів, 6 листопада 2025 року

У Верховній Раді України підняли прапор Чехії, повідомив 7 листопада спікер Руслан Стефанчук.

Це сталося через день після того, як новий спікер Палати депутатів парламенту Чехії, лідер правопопулістської партії «Свобода і пряма демократія» (SPD) Томіо Окамура розпорядився зняти з будівлі палати прапор України, який висів там від лютого 2022 року.

Як заявив Стефанчук, прапор Чехії встановили на знак вдячності чеському народу «за величезну допомогу і підтримку України, яка зазнала ворожої російської агресії».

«Як і мільйони українців й українок, я ніколи не забуду гостинно наданий чехами притулок і захист для наших людей. Українські прапори по всій Чехії. Мужній візит у квітні 2022 року до прифронтового Києва спікера чеського Сенату Мілоша Вистрчіла. Рішучість спікерки Палати депутатів Маркети Пекарової Адамової і Кримську платформу в Празі. Чеську ініціативу. Кожного і кожну з вас, хто до сьогодні з нами, дорогі чехи. А ще я хочу, щоб ми завжди пам’ятали про злочинну роль Москви в розділі Чехословаччини у 1938-му і про втоплену нею ж у крові Празьку весну вже в 1968-му. Бо, як сказав перший президент сучасної Чеської Республіки Вацлав Гавел: «Росія, звичайно, й досі не знає, де її кордони», – написав Стефанчук у соцмережах.

Спікер парламенту Чехії Томіо Окамура контролює зняття українського прапора з будівлі парламенту, 6 листопада 2025 року, Прага

Украинский флаг самый красивый, пусть везде развевается

украинский флаг самый красивый и нужно чтобы он был везде

Назад
Сверху Снизу