Уряд затвердив проєкт із довготривалого медичного догляду для ветеранів: що він передбачає

• Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Лайки
13
Депозит
7.23$
В Україні запустять експериментальний проєкт із забезпечення ветеранів і ветеранок війни з Росією довготривалим медичним доглядом.

Крім діагностики та лікування, пораненим і хворим захисникам надаватимуть щоденний нагляд за здоров’ям, допомогу з раціоном, психологічну підтримку, а їхніх рідних учитимуть домашнього догляду.

Відповідний проєкт схвалив Кабінет міністрів, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

"Йдеться про розширення спроможностей закладів охорони здоров’я при наданні послуг з довготривалого медичного догляду захисникам та захисницям України, які через поранення, травми чи тяжкі захворювання потребують певної постійної підтримки – медичної, реабілітаційної та соціальної", – пояснили у відомстві.

На довготривалий медичний догляд можуть претендувати пацієнти, які отримали 30 і менше балів за шкалою Бартела – інструментом, за яким медики оцінюють рівень самостійності людини в повсякденному житті.

За програмою ветерани та ветеранки зможуть безоплатно отримати:

• оцінку функціонального стану, за якою фахівці визначать рівень їхньої залежності від сторонньої допомоги та щонайменше раз на тиждень будуть моніторити їхній стан;
  • спостереження та супровід, зокрема обстеження, діагностику, профілактичні огляди з урахуванням стану пацієнта, його хронічних захворювань, історії хвороби та потреби залучити інших спеціалістів;
  • щоденний нагляд за станом здоров’я, контроль прийому ліків, профілактики ускладнень, ефективного знеболення, усунення чи полегшення симптомів хвороб та інше;
  • підтримку гігієни та збалансованого харчування залежно від специфічних потреб;
  • підтримуючу реабілітацію, а також психологічну, соціальну та духовну підтримку;
  • навчання навичок самообслуговування та допомогу близьким або законним представникам щодо організації домашнього догляду.

Назад
Сверху Снизу