В Україні з’явиться нова послуга довготривалого медсестринського догляду для ВПО

• Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Лайки
13
Депозит
7.23$
В Україні впроваджують експериментальний проєкт з надання послуг довготривалого медсестринського догляду внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

"В умовах війни багато внутрішньо переміщених осіб, особливо людей похилого віку та з хронічними захворюваннями, потребують постійного догляду, медичного спостереження й безпечних умов проживання. Запроваджений експериментальний проєкт поєднає медичний догляд, психологічну підтримку та базові соціальні послуги для найуразливіших груп населення", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, заклади охорони здоров'я, які стануть учасниками експериментального проєкту, надаватимуть комплексну медсестринську допомогу, здійснюватимуть соціальний супровід та займатимуться психологічною підтримкою людей, які втратили домівку через війну і потребують тривалого догляду.

Послуга довготривалого медсестринського догляду включає:

• медсестринський нагляд, виконання лікарських призначень, контроль стану здоров’я;
  • допомогу з гігієною, харчуванням і самообслуговуванням;
  • психологічну підтримку внутрішньо переміщених осіб;
  • тимчасове проживання у належних умовах, забезпечення білизною, засобами гігієни, чотириразовим харчуванням;
  • участь соціального працівника або фахівця із соціальної роботи у супроводі ВПО.
"Послуги надаються безоплатно внутрішньо переміщеним особам, які евакуйовані та перебувають у транзитних пунктах, та за висновком лікаря потребують довготривалого медсестринського догляду. Послуги фінансуються за кошти окремої бюджетної програми Мінсоцполітики", – зазначають у відомстві.

Нині вже розпочали прийом пропозицій від закладів охорони здоров’я для укладення договорів за цим проєктом. Подати пропозицію можуть заклади будь-якої форми власності, які:

• визначені Мінсоцполітики за погодженням з МОЗ;
  • мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики;
  • відповідають встановленим вимогам щодо кадрового забезпечення та матеріально-технічної бази.
Заявники мають внести до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) актуальні дані про місця надання послуг та відомості про уповноважених осіб та працівників, які будуть залучені до укладення або виконання договору, та подати пропозицію до 14 листопада.

Раніше ми розповідали про експериментальний проєкт біометричної ідентифікації загиблих через війну

Так это нормально Так и должно быть

Назад
Сверху Снизу