В Україні впроваджують експериментальний проєкт з надання послуг довготривалого медсестринського догляду внутрішньо переміщених осіб.
Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.
"В умовах війни багато внутрішньо переміщених осіб, особливо людей похилого віку та з хронічними захворюваннями, потребують постійного догляду, медичного спостереження й безпечних умов проживання. Запроваджений експериментальний проєкт поєднає медичний догляд, психологічну підтримку та базові соціальні послуги для найуразливіших груп населення", – йдеться у повідомленні.
Як зазначають у відомстві, заклади охорони здоров'я, які стануть учасниками експериментального проєкту, надаватимуть комплексну медсестринську допомогу, здійснюватимуть соціальний супровід та займатимуться психологічною підтримкою людей, які втратили домівку через війну і потребують тривалого догляду.
Послуга довготривалого медсестринського догляду включає:
Нині вже розпочали прийом пропозицій від закладів охорони здоров’я для укладення договорів за цим проєктом. Подати пропозицію можуть заклади будь-якої форми власності, які:
Раніше ми розповідали про експериментальний проєкт біометричної ідентифікації загиблих через війну
Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.
"В умовах війни багато внутрішньо переміщених осіб, особливо людей похилого віку та з хронічними захворюваннями, потребують постійного догляду, медичного спостереження й безпечних умов проживання. Запроваджений експериментальний проєкт поєднає медичний догляд, психологічну підтримку та базові соціальні послуги для найуразливіших груп населення", – йдеться у повідомленні.
Як зазначають у відомстві, заклади охорони здоров'я, які стануть учасниками експериментального проєкту, надаватимуть комплексну медсестринську допомогу, здійснюватимуть соціальний супровід та займатимуться психологічною підтримкою людей, які втратили домівку через війну і потребують тривалого догляду.
Послуга довготривалого медсестринського догляду включає:
- медсестринський нагляд, виконання лікарських призначень, контроль стану здоров’я;
- допомогу з гігієною, харчуванням і самообслуговуванням;
- психологічну підтримку внутрішньо переміщених осіб;
- тимчасове проживання у належних умовах, забезпечення білизною, засобами гігієни, чотириразовим харчуванням;
- участь соціального працівника або фахівця із соціальної роботи у супроводі ВПО.
Нині вже розпочали прийом пропозицій від закладів охорони здоров’я для укладення договорів за цим проєктом. Подати пропозицію можуть заклади будь-якої форми власності, які:
- визначені Мінсоцполітики за погодженням з МОЗ;
- мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики;
- відповідають встановленим вимогам щодо кадрового забезпечення та матеріально-технічної бази.
Раніше ми розповідали про експериментальний проєкт біометричної ідентифікації загиблих через війну