У напівсирому або погано приготовленому м'ясі можуть лишатися личинки паразитів.
Інкубаційний період становить кілька місяців, однак симптоми – проноси, розлади травлення, втрата ваги, апетиту – можуть виникати й швидше.
Про те, як убезпечити себе від паразитів в м'ясі розповіла лікарка-інфекціоністка медичної мережі "Добробут" Ірина Красько.
"Бичачий та свинячий ціп’яки можуть бути у м'ясі, що не пройшло ветеринарний контроль. Вони викликають таку хворобу як теніоз.
Паразит "поселяється" в кишківнику людини, пошкоджує його стінки. Він також може висмоктувати вітамін В12, який потрібен людині для нервової тканини та побудови клітин крові", – пояснила Ірина Красько.
Інкубаційний період становить кілька місяців, однак симптоми – проноси, розлади травлення, втрата ваги, апетиту – можуть виникати й швидше.
Про те, як убезпечити себе від паразитів в м'ясі розповіла лікарка-інфекціоністка медичної мережі "Добробут" Ірина Красько.
Які паразити можуть жити в м'ясі
Найбільш поширеними паразитами в м'ясі є ціп'яки."Бичачий та свинячий ціп’яки можуть бути у м'ясі, що не пройшло ветеринарний контроль. Вони викликають таку хворобу як теніоз.
Паразит "поселяється" в кишківнику людини, пошкоджує його стінки. Він також може висмоктувати вітамін В12, який потрібен людині для нервової тканини та побудови клітин крові", – пояснила Ірина Красько.