Їжа, яку ми споживаємо, може послаблювати здатність організму "боротися" з раковими клітинами у товстому кишківнику.
Ймовірний "винуватець" цього – дисбаланс жирних кислот, зокрема надлишок Омега-6, які ми отримуємо з ультраперероблених продуктів.
У дослідженні, результати якого опублікували у The journal of the British Society of Gastroenterology, йдеться про те, що Омега-3 жирні кислоти мають протизапальні та протипухлинні властивості, а надлишок омега-6 може послаблювати або навіть блокувати ці корисні ефекти, пише CNN.
Вчені вивчали тканини товстого кишківника, уражені злоякісною пухлиною. Їх зразки взяли у 80 пацієнтів зі США. Потім їх порівнювали зі здоровою тканиною, взятою у того ж пацієнта.
Дослідники намагалися виявити спеціальні медіатори, які мають протизапальну дію. Їх виробляє організм з Омега-3 жирних кислот.
Ймовірний "винуватець" цього – дисбаланс жирних кислот, зокрема надлишок Омега-6, які ми отримуємо з ультраперероблених продуктів.
У дослідженні, результати якого опублікували у The journal of the British Society of Gastroenterology, йдеться про те, що Омега-3 жирні кислоти мають протизапальні та протипухлинні властивості, а надлишок омега-6 може послаблювати або навіть блокувати ці корисні ефекти, пише CNN.
Вчені вивчали тканини товстого кишківника, уражені злоякісною пухлиною. Їх зразки взяли у 80 пацієнтів зі США. Потім їх порівнювали зі здоровою тканиною, взятою у того ж пацієнта.
Дослідники намагалися виявити спеціальні медіатори, які мають протизапальну дію. Їх виробляє організм з Омега-3 жирних кислот.