Вчені встановили зв’язок між раціоном хворого на псоріаз і тяжкістю перебігу недуги

  • Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
757
Репутация
0
Лайки
13
Депозит
7.23$
Науковці з’ясували, що раціон хворого впливає на тяжкість перебігу псоріазу.

Зокрема, споживання фруктів, овочів, цільнозернових продуктів, нежирного м’яса і молока, а також обмеження використання солі та цукру можуть зменшити прояви недуги.

Про це йдеться у дослідженні вчених із Королівського коледжу Лондона, опублікованому в British Journal of Nutrition, пише MedicalXpress.

Псоріаз – це хронічне запальне неінфекційне захворювання, яке спричиняє лущення шкіри. Недуга вражає мільйони людей у всьому світі, вона трапляється і в дітей, і в дорослих.

Дослідники проаналізували дані 257 дорослих хворих на псоріаз, які пройшли онлайн-опитування. У ньому учасники повідомляли про те, чи дотримуються принципів різних типів харчування:

  • середземноморської дієти;
  • DASH-дієти (спосіб харчування, розроблений спеціально для зниження високого артеріального тиску);
  • здорової рослинної дієти.
Дієти DASH передбачає споживання фруктів, овочів, цільнозернових продуктів, нежирних молока і м’ясі, обмеження солі, цукру та насичених жирів.

Здорова рослинна дієта характеризується вибором фруктів та овочі, цільнозернових продуктів, горіхів та насіння, бобових і рослинних олій. Цей спосіб харчування багатий ненасиченими жирами і практично не містить продуктів тваринного походження.
 
Назад
Сверху Снизу