Як клітковина може допомогти у схудненні: поради дієтолога

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.34$
Клітковина, або харчові волокна, часто недооцінюється, але відіграє ключову роль у травленні та загальному здоров’ї. Нові дослідження вказують на те, що клітковина не лише сприяє здоров’ю серця, знижуючи рівень “поганого” холестерину та кров’яний тиск, але й може ефективно допомагати у процесі схуднення та покращувати чутливість до інсуліну.

За словами дієтолога Лізи Валенте, більшість американців не споживають рекомендовану добову норму клітковини, яка становить до 34 грамів для чоловіків та 28 грамів для жінок.

Як клітковина сприяє схудненню?

Як клітковина може допомогти у схудненні: поради дієтолога


Клітковина додає об’єму їжі без значного збільшення калорійності, що допомагає швидше відчути насичення та довше залишатися ситим. Це, своєю чергою, зменшує загальне споживання калорій протягом дня. Крім того, деякі види клітковини можуть сповільнювати засвоєння цукру, що допомагає підтримувати стабільний рівень глюкози в крові та уникнути різких перепадів апетиту.

Найкращі продукти з високим вмістом клітковини

Дієтологи рекомендують включати в раціон різноманітні джерела клітковини. Серед найбільш доступних та ефективних варіантів Ліза Валенте виділяє:

  • Заморожені ягоди: відмінне джерело клітковини та антиоксидантів.
  • Цільнозернові макарони: хороша альтернатива звичайним макаронам, що містить більше волокон.
  • Насіння чіа: багате розчинною клітковиною, яка утворює гель у шлунку, сприяючи відчуттю ситості.
“Я посипаю ними вівсянку, але також можна приготувати пудинг з насіння чіа, замочивши їх у молоці або рослинному молоці, додавши трохи фруктів. Вони дуже ситні, і містять не тільки клітковину, а й омега-3 та трохи білка. Тому я вважаю, що це таке маленьке, але потужне насіння, за допомогою якого можна вирішити багато питань з харчуванням одночасно”, – розказує дієтолог Ліза Валенте.
Важливо відзначити, що цільні продукти є кращим джерелом клітковини, ніж харчові добавки, оскільки вони також містять інші корисні поживні речовини.
 
Клітковина, або харчові волокна, часто недооцінюється, але відіграє ключову роль у травленні та загальному здоров’ї. Нові дослідження вказують на те, що клітковина не лише сприяє здоров’ю серця, знижуючи рівень “поганого” холестерину та кров’яний тиск, але й може ефективно допомагати у процесі схуднення та покращувати чутливість до інсуліну.

За словами дієтолога Лізи Валенте, більшість американців не споживають рекомендовану добову норму клітковини, яка становить до 34 грамів для чоловіків та 28 грамів для жінок.

Як клітковина сприяє схудненню?

Як клітковина може допомогти у схудненні: поради дієтолога


Клітковина додає об’єму їжі без значного збільшення калорійності, що допомагає швидше відчути насичення та довше залишатися ситим. Це, своєю чергою, зменшує загальне споживання калорій протягом дня. Крім того, деякі види клітковини можуть сповільнювати засвоєння цукру, що допомагає підтримувати стабільний рівень глюкози в крові та уникнути різких перепадів апетиту.

Найкращі продукти з високим вмістом клітковини

Дієтологи рекомендують включати в раціон різноманітні джерела клітковини. Серед найбільш доступних та ефективних варіантів Ліза Валенте виділяє:

  • Заморожені ягоди: відмінне джерело клітковини та антиоксидантів.
  • Цільнозернові макарони: хороша альтернатива звичайним макаронам, що містить більше волокон.
  • Насіння чіа: багате розчинною клітковиною, яка утворює гель у шлунку, сприяючи відчуттю ситості.

Важливо відзначити, що цільні продукти є кращим джерелом клітковини, ніж харчові добавки, оскільки вони також містять інші корисні поживні речовини.
Спасибо , вправду очень полезно
 
Назад
Сверху Снизу