Вчені встановили, що більшість 23-річних молодих людей мають обмежувальну, емоційну або неконтрольовану харчову поведінку. Тобто вони обтяжують себе дієтами або харчуються геть хаотично, часто переїдаючи.
На думку науковців, такі нездорові стосунки з їжею можуть безпосередньо впливати на розвиток мозку молоді.
Про це йдеться у результатах дослідження, опублікованих у журналі Nature Mental Health, пише NeuroScience News.
В експерименті взяли участь 996 підлітків з Англії, Ірландії, Франції та Німеччини. Вони здали аналізи крові, заповнили анкети про самопочуття та харчову поведінку. Вчені також двічі проводили їм МРТ – у віці 14 і 23 років.
За типами харчової поведінки дослідники виділили 3 групи:
На думку науковців, такі нездорові стосунки з їжею можуть безпосередньо впливати на розвиток мозку молоді.
Про це йдеться у результатах дослідження, опублікованих у журналі Nature Mental Health, пише NeuroScience News.
В експерименті взяли участь 996 підлітків з Англії, Ірландії, Франції та Німеччини. Вони здали аналізи крові, заповнили анкети про самопочуття та харчову поведінку. Вчені також двічі проводили їм МРТ – у віці 14 і 23 років.
За типами харчової поведінки дослідники виділили 3 групи:
- здорові (42%) – ті, в яких не виявляли розладів харчової поведінки;
- з обмеженнями в їжі (33%). Зокрема, це молоді люди, що часто використовували дієти, очищення (детокси, інтервальне голодування) та інші форми обмеження споживання їжі для контролю ваги;
- люди, що мають переїдання через емоційні імпульси або неконтрольовані пориви (25%).