Дослідження яблучного оцту підтверджують, що він справді може бути корисним для нашого здоров"я. І якщо ви щосили намагаєтеся відрегулювати рівень цукру в крові, яблучний оцет може стати засобом, який ви шукали.
Яблучний оцет виробляють шляхом ферментації подрібнених яблук з пробіотиками, які перетворюють цукор на оцтову кислоту. Цей продукт має багато переваг для здоров"я, включно зі зниженням рівня холестерину. Ключові дослідження також показали, що яблучний оцет може бути ефективним засобом регулювання рівня цукру в крові.
Низка досліджень показують, що оцет може запобігати стрибкам рівня цукру в крові у людей з предіабетом і діабетом 2 типу, блокуючи всмоктування крохмалю. Випробування Університету штату Арізона показують, що оцет може згладити сплески цукру в крові.
Одне дослідження на людях із діабетом 2 типу показало, що вживання яблучного оцту щовечора перед сном знижує рівень цукру в крові. Ймовірно, це пов"язано з оцтовою кислотою, яка має антиглікемічний ефект.
Ось як це працює: крохмаль, який ми отримуємо з таких продуктів, як картопля та макарони, має багато глюкоза і тому може викликати стрибки цукру в крові. Але оцтова кислота допомагає нам засвоювати менше глюкози.
Учасники дослідження Університету штату Арізона щовечора вживали близько двох столових ложок яблучного оцту, які можна розбавити водою. Але не забудьте після цього почистити зуби, оскільки оцет може завдати шкоди зубній емалі.Важливо: перш ніж почати приймати яблучний оцет для зниження цукру в крові, обов"язково проконсультуйтеся з лікарем, щоб переконатися, що цей метод вам підходить і у вас нема протипоказань.
Яблучний оцет виробляють шляхом ферментації подрібнених яблук з пробіотиками, які перетворюють цукор на оцтову кислоту. Цей продукт має багато переваг для здоров"я, включно зі зниженням рівня холестерину. Ключові дослідження також показали, що яблучний оцет може бути ефективним засобом регулювання рівня цукру в крові.
Низка досліджень показують, що оцет може запобігати стрибкам рівня цукру в крові у людей з предіабетом і діабетом 2 типу, блокуючи всмоктування крохмалю. Випробування Університету штату Арізона показують, що оцет може згладити сплески цукру в крові.
Одне дослідження на людях із діабетом 2 типу показало, що вживання яблучного оцту щовечора перед сном знижує рівень цукру в крові. Ймовірно, це пов"язано з оцтовою кислотою, яка має антиглікемічний ефект.
Ось як це працює: крохмаль, який ми отримуємо з таких продуктів, як картопля та макарони, має багато глюкоза і тому може викликати стрибки цукру в крові. Але оцтова кислота допомагає нам засвоювати менше глюкози.
Учасники дослідження Університету штату Арізона щовечора вживали близько двох столових ложок яблучного оцту, які можна розбавити водою. Але не забудьте після цього почистити зуби, оскільки оцет може завдати шкоди зубній емалі.Важливо: перш ніж почати приймати яблучний оцет для зниження цукру в крові, обов"язково проконсультуйтеся з лікарем, щоб переконатися, що цей метод вам підходить і у вас нема протипоказань.