Всі знають, що високий кров’яний тиск небезпечний і може призвести до проблем із серцем і навіть крововиливу в мозок. Але далеко не всі розуміють, що безневинні, на перший погляд, особливості способу життя провокують підвищення тиску. В цій статті ми зібрали корисні харчові звички, які допоможуть не доводити ситуацію до критичної.
Що це таке артеріальний тиск? Це показник сили, з якою кров давить на стінки артерій. Серце хитає кров, кисень розноситься тілом… Коли судини здорові, вони легко згинаються, підтримуючи стабільний кровотік. Однак коли артерії тверднуть (через вік, нездоровий спосіб життя, захворювання), серцю доводиться працювати набагато старанніше, щоб кров продовжувала рухатися.
Якщо тиск підвищений постійно, це дуже небезпечно — крихкі кровоносні судини ушкоджуються, і наслідки найнеприємніші. Тож стежити за цим параметром здоров’я обов’язково потрібно всім. Для того, щоб не хапатися за таблетки від тиску в критичному випадку, вбудуй у свій спосіб життя корисні звички, які допоможуть контролювати процес.
Натрій безпосередньо впливає підвищення тиску. Тому візьми за правило читати етикетки на продуктах – так ти зможеш стежити за прихованими джерелами цієї речовини, надлишок якої дуже шкідливий при гіпертонії. Багато натрію містять, наприклад, деякі сорти хліба, сиру та інших молочних продуктів, і навіть готові соуси.
Що це таке артеріальний тиск? Це показник сили, з якою кров давить на стінки артерій. Серце хитає кров, кисень розноситься тілом… Коли судини здорові, вони легко згинаються, підтримуючи стабільний кровотік. Однак коли артерії тверднуть (через вік, нездоровий спосіб життя, захворювання), серцю доводиться працювати набагато старанніше, щоб кров продовжувала рухатися.
Якщо тиск підвищений постійно, це дуже небезпечно — крихкі кровоносні судини ушкоджуються, і наслідки найнеприємніші. Тож стежити за цим параметром здоров’я обов’язково потрібно всім. Для того, щоб не хапатися за таблетки від тиску в критичному випадку, вбудуй у свій спосіб життя корисні звички, які допоможуть контролювати процес.
Бережись прихованого натрію
Можна подумати, що натрій і кухонна сіль це одне й те саме, але це не зовсім так — сіль на 60% складається з натрію і на 40% з хлору. А натрій у окремому вигляді також міститься у продуктах харчування, і при цьому вони не завжди мають солоний смак.Натрій безпосередньо впливає підвищення тиску. Тому візьми за правило читати етикетки на продуктах – так ти зможеш стежити за прихованими джерелами цієї речовини, надлишок якої дуже шкідливий при гіпертонії. Багато натрію містять, наприклад, деякі сорти хліба, сиру та інших молочних продуктів, і навіть готові соуси.