Яка дієта може бути пов’язана зі зниженням ризику деменції

  • Автор темы Автор темы lab1rezz
  • Дата начала Дата начала

lab1rezz

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,074
Репутация
1
Лайки
55
Депозит
0.30$
Кожен респондент заповнив опитувальник щодо раціону та основних продуктів харчування. Запальний потенціал їх дієти оцінювався за допомогою спеціальної шкали. За учасниками дослідження спостерігали в середньому протягом трьох років. За цей час у 62 осіб, або 6%, розвинулося недоумство.


Вчені прийшли до висновку, що люди, які дотримувалися так званої протизапальної дієти, що включає більше фруктів, овочів, бобових, чаю або кави, мали більш низький ризик розвитку деменції. Після поправки на вік, стать та освіту дослідники виявили, що кожне збільшення на один пункт показника запального процесу, пов’язаного з харчуванням, виявилося також пов’язане зі збільшенням ризику деменції на 21%.
 
Кожен респондент заповнив опитувальник щодо раціону та основних продуктів харчування. Запальний потенціал їх дієти оцінювався за допомогою спеціальної шкали. За учасниками дослідження спостерігали в середньому протягом трьох років. За цей час у 62 осіб, або 6%, розвинулося недоумство.


Вчені прийшли до висновку, що люди, які дотримувалися так званої протизапальної дієти, що включає більше фруктів, овочів, бобових, чаю або кави, мали більш низький ризик розвитку деменції. Після поправки на вік, стать та освіту дослідники виявили, що кожне збільшення на один пункт показника запального процесу, пов’язаного з харчуванням, виявилося також пов’язане зі збільшенням ризику деменції на 21%.
Необхідно менше їжі яка містить холостерин
 
Назад
Сверху Снизу