Японська дієта — це оригінальна система харчування, яка була розроблена японськими дієтологами. В її основі лежать продукти, багаті білком.
Раніше ми писали про те, як скинути 1 кг за ніч. Якщо ж ви хочете спробувати щось нове й цікаве, зверніть увагу на японську дієту.
Японська дієта — це баланс між ситними, смачними й низькокалорійними продуктами, контроль порцій, хоча й невеликі, але завжди гарно оформлені страви. Основна її суть полягає в тому, щоб заохотити "їсти очима".
Завдяки такому приготуванню і подаванню сам процес їжі розтягується, стає приємним проведенням часу, а це означає, що людина на день з'їдає приблизно на 25% менше калорій.
Згідно з дослідженнями, які були проведені в Медичному коледжі Університету Флориди, вживання всього лише на 8% менше калорій на день за помірної активності може бути цілком достатньо, щоб збільшити тривалість життя. І це свідчить лише на користь японської дієти.
Японські дієтологи запевняють, що такий режим харчування допомагає скинути приблизно від 5 до 15 зайвих кілограмів. Якщо ви не готові починати із двотижневої дієти, можна спочатку спробувати харчуватися сім тижнів. Так ви зрозумієте, чи підходить вам такий формат їжі.

Японська дієта на 14 днів: меню на кожен день / © Pexels

Що можна й не можна їсти на японській дієті / © Pexels
В японській дієті важливо дотримуватися чіткого регламенту продуктів. Тому спочатку варто дізнатися, що можна вживати, а що — ні. Дозволені продукти:
Раніше ми писали про те, як скинути 1 кг за ніч. Якщо ж ви хочете спробувати щось нове й цікаве, зверніть увагу на японську дієту.
В чому суть японської дієти: як вона працює
Японці живуть довше і здоровіше, ніж інші жителі планети Земля. І цей факт уже давно було підкріплено статистикою. Наприклад, у ВООЗ 2018 року стверджували, що Японія посідає перше місце за тривалістю життя — в середньому 84,2 року. А ще в цій країні найнижчий рівень ожиріння в розвиненому світі — лише 3% (до прикладу, у французів — 11%, а в американців аж 32%). Багато в чому вчені пов'язують це з усталеними в цій країні гастрономічними традиціями.Японська дієта — це баланс між ситними, смачними й низькокалорійними продуктами, контроль порцій, хоча й невеликі, але завжди гарно оформлені страви. Основна її суть полягає в тому, щоб заохотити "їсти очима".
Завдяки такому приготуванню і подаванню сам процес їжі розтягується, стає приємним проведенням часу, а це означає, що людина на день з'їдає приблизно на 25% менше калорій.
Згідно з дослідженнями, які були проведені в Медичному коледжі Університету Флориди, вживання всього лише на 8% менше калорій на день за помірної активності може бути цілком достатньо, щоб збільшити тривалість життя. І це свідчить лише на користь японської дієти.
Тривалість японської дієти: скільки кілограмів можна скинути
Традиційна японська дієта розраховується на 21 день, але до неї входять тиждень підготовки і два тижні самої дієти. До уваги найчастіше береться саме другий етап, адже результат залежить від нього.Японські дієтологи запевняють, що такий режим харчування допомагає скинути приблизно від 5 до 15 зайвих кілограмів. Якщо ви не готові починати із двотижневої дієти, можна спочатку спробувати харчуватися сім тижнів. Так ви зрозумієте, чи підходить вам такий формат їжі.
Японська дієта на 14 днів: меню на кожен день
Японська дієта на 14 днів: меню на кожен день / © Pexels
- Перший день:
- Сніданок: кава без молока або зелений чай.
- Обід: тушена капуста, два варені яйця, склянка томатного соку.
- Вечеря: відварена риба 200 г.
- Другий день:
- Сніданок: житні хлібці (1 шт.) та горнятко кави/чаю.
- Обід: відварена риба 200 г, салат з капусти з рослинною олією 150 г.
- Вечеря: склянка кефіру й відварена яловичина 200 г.
- Третій день:
- Сніданок: прісна галета та горнятко кави/чаю.
- Обід: підсмажені кабачки.
- Вечеря: 2 яблука.
- Четвертий день:
- Сніданок: свіжа морква, заправлена лимоном.
- Обід: відварена риба 200 г, томатний сік.
- Вечеря: 2 варені яйця, яловичина 200 г, салат з капусти.
- П'ятий день:
- Сніданок: свіжа морква, заправлена лимоном.
- Обід: запечена риба 200 г, томатний сік.
- Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
- Шостий день:
- Сніданок: кава або зелений чай.
- Обід: відварене куряче філе 200 г, томатний сік.
- Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
- Сьомий день:
- Сніданок: кава або зелений чай.
- Обід: відварена риба 200 г, два яблука.
- Вечеря: склянка кефіру й відварена яловичина 200 г.
- Восьмий день:
- Сніданок: кава або зелений чай.
- Обід: відварена куряча грудка 200 г, салат з моркви й капусти з рослинною олією 150 г.
- Вечеря: 2 відварені яйця, 1 морква.
- Дев'ятий день:
- Сніданок: 1 свіжа морква, заправлена лимоном.
- Обід: відварена риба 200 г, томатний сік.
- Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
- Десятий день:
- Сніданок: кава або зелений чай.
- Обід: 1 відварене яйце, 3 моркви, сир 50 г.
- Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
- Одинадцятий день:
- Сніданок: житні хлібці (1 шт.) та горнятно кави/чаю.
- Обід: підсмажені кабачки в будь-якій кількості.
- Вечеря: 2 варені яйця, яловичина 200 г, салат із солодкого перцю й капусти 150 г.
- Дванадцятий день:
- Сніданок: прісна галета й горнятко кави/чаю.
- Обід: відварена яловичина 200 г, салат з капусти 150 г.
- Вечеря: запечена риба 200 г, 1 чайна ложка олії.
- Тринадцятий день:
- Сніданок: кава або зелений чай.
- Обід: підсмажена риба 200 г, томатний сік.
- Вечеря: відварена яловичина 200 г, салат з капусти 150 г.
- Чотирнадцятий день:
- Сніданок: кава або зелений чай.
- Обід: відварена риба 200 г, салат з капусти та олії.
- Вечеря: склянка кефіру і відварена яловичина 200 г.
Що можна й не можна їсти на японській дієті
Що можна й не можна їсти на японській дієті / © Pexels
В японській дієті важливо дотримуватися чіткого регламенту продуктів. Тому спочатку варто дізнатися, що можна вживати, а що — ні. Дозволені продукти:
- натуральна кава, зелений чай, вода,
- кефіри, йогурти, молоко, варені яйця,
- всі фрукти, крім бананів, хурми, винограду й манго,
- кабачки, баклажани, морква, капуста, салат, буряк, солодкий перець, зелена квасоля, помідори.
- гриби,
- лосось, свіжий тунець, сардини, оселедець, скумбрія, щука, форель, судак,
- курятина та яловичина,
- норі й вакаме,
- білий і коричневий рис,
- всі рослинні олії,
- житні хлібці.
- цукор і замінники,
- сирі й напівсирі яйця,
- картопля й кукурудза,
- сьомга, палтус, вугор, мінога,
- всі крупи, крім рису,
- пакетовані соки, алкоголь, газовані напої,
- десерти, випічка, торти, хліб,
- напівфабрикати.