Японська дієта на 14 днів: мінус десять кілограмів і збільшення тривалості життя + меню

  • Автор темы Автор темы Venya22
  • Дата начала Дата начала

Venya22

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
1,737
Репутация
8
Лайки
35
Депозит
0.11$
Японська дієта — це оригінальна система харчування, яка була розроблена японськими дієтологами. В її основі лежать продукти, багаті білком.
Раніше ми писали про те, як скинути 1 кг за ніч. Якщо ж ви хочете спробувати щось нове й цікаве, зверніть увагу на японську дієту.

В чому суть японської дієти: як вона працює​

Японці живуть довше і здоровіше, ніж інші жителі планети Земля. І цей факт уже давно було підкріплено статистикою. Наприклад, у ВООЗ 2018 року стверджували, що Японія посідає перше місце за тривалістю життя — в середньому 84,2 року. А ще в цій країні найнижчий рівень ожиріння в розвиненому світі — лише 3% (до прикладу, у французів — 11%, а в американців аж 32%). Багато в чому вчені пов'язують це з усталеними в цій країні гастрономічними традиціями.

Японська дієта — це баланс між ситними, смачними й низькокалорійними продуктами, контроль порцій, хоча й невеликі, але завжди гарно оформлені страви. Основна її суть полягає в тому, щоб заохотити "їсти очима".
Завдяки такому приготуванню і подаванню сам процес їжі розтягується, стає приємним проведенням часу, а це означає, що людина на день з'їдає приблизно на 25% менше калорій.

Згідно з дослідженнями, які були проведені в Медичному коледжі Університету Флориди, вживання всього лише на 8% менше калорій на день за помірної активності може бути цілком достатньо, щоб збільшити тривалість життя. І це свідчить лише на користь японської дієти.

Тривалість японської дієти: скільки кілограмів можна скинути​

Традиційна японська дієта розраховується на 21 день, але до неї входять тиждень підготовки і два тижні самої дієти. До уваги найчастіше береться саме другий етап, адже результат залежить від нього.

Японські дієтологи запевняють, що такий режим харчування допомагає скинути приблизно від 5 до 15 зайвих кілограмів. Якщо ви не готові починати із двотижневої дієти, можна спочатку спробувати харчуватися сім тижнів. Так ви зрозумієте, чи підходить вам такий формат їжі.

Японська дієта на 14 днів: меню на кожен день​

Японська дієта на 14 днів: меню на кожен день / © Pexels
Японська дієта на 14 днів: меню на кожен день / © Pexels

  1. Перший день:
    1. Сніданок: кава без молока або зелений чай.
    2. Обід: тушена капуста, два варені яйця, склянка томатного соку.
    3. Вечеря: відварена риба 200 г.
  2. Другий день:
    1. Сніданок: житні хлібці (1 шт.) та горнятко кави/чаю.
    2. Обід: відварена риба 200 г, салат з капусти з рослинною олією 150 г.
    3. Вечеря: склянка кефіру й відварена яловичина 200 г.
  3. Третій день:
    1. Сніданок: прісна галета та горнятко кави/чаю.
    2. Обід: підсмажені кабачки.
    3. Вечеря: 2 яблука.
  4. Четвертий день:
    1. Сніданок: свіжа морква, заправлена лимоном.
    2. Обід: відварена риба 200 г, томатний сік.
    3. Вечеря: 2 варені яйця, яловичина 200 г, салат з капусти.
  5. П'ятий день:
    1. Сніданок: свіжа морква, заправлена лимоном.
    2. Обід: запечена риба 200 г, томатний сік.
    3. Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
  6. Шостий день:
    1. Сніданок: кава або зелений чай.
    2. Обід: відварене куряче філе 200 г, томатний сік.
    3. Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
  7. Сьомий день:
    1. Сніданок: кава або зелений чай.
    2. Обід: відварена риба 200 г, два яблука.
    3. Вечеря: склянка кефіру й відварена яловичина 200 г.
  8. Восьмий день:
    1. Сніданок: кава або зелений чай.
    2. Обід: відварена куряча грудка 200 г, салат з моркви й капусти з рослинною олією 150 г.
    3. Вечеря: 2 відварені яйця, 1 морква.
  9. Дев'ятий день:
    1. Сніданок: 1 свіжа морква, заправлена лимоном.
    2. Обід: відварена риба 200 г, томатний сік.
    3. Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
  10. Десятий день:
    1. Сніданок: кава або зелений чай.
    2. Обід: 1 відварене яйце, 3 моркви, сир 50 г.
    3. Вечеря: 200 г будь-яких фруктів, не заборонених дієтою.
  11. Одинадцятий день:
    1. Сніданок: житні хлібці (1 шт.) та горнятно кави/чаю.
    2. Обід: підсмажені кабачки в будь-якій кількості.
    3. Вечеря: 2 варені яйця, яловичина 200 г, салат із солодкого перцю й капусти 150 г.
  12. Дванадцятий день:
    1. Сніданок: прісна галета й горнятко кави/чаю.
    2. Обід: відварена яловичина 200 г, салат з капусти 150 г.
    3. Вечеря: запечена риба 200 г, 1 чайна ложка олії.
  13. Тринадцятий день:
    1. Сніданок: кава або зелений чай.
    2. Обід: підсмажена риба 200 г, томатний сік.
    3. Вечеря: відварена яловичина 200 г, салат з капусти 150 г.
  14. Чотирнадцятий день:
    1. Сніданок: кава або зелений чай.
    2. Обід: відварена риба 200 г, салат з капусти та олії.
    3. Вечеря: склянка кефіру і відварена яловичина 200 г.
Додатково важливо дотримуватися правил. Зокрема, не пропускати приймань їжі, пити достатню кількість води, суворо дотримуватися меню і за бажання додати фізичні навантаження.

Що можна й не можна їсти на японській дієті​

Що можна й не можна їсти на японській дієті / © Pexels
Що можна й не можна їсти на японській дієті / © Pexels

В японській дієті важливо дотримуватися чіткого регламенту продуктів. Тому спочатку варто дізнатися, що можна вживати, а що — ні. Дозволені продукти:

  • натуральна кава, зелений чай, вода,
  • кефіри, йогурти, молоко, варені яйця,
  • всі фрукти, крім бананів, хурми, винограду й манго,
  • кабачки, баклажани, морква, капуста, салат, буряк, солодкий перець, зелена квасоля, помідори.
  • гриби,
  • лосось, свіжий тунець, сардини, оселедець, скумбрія, щука, форель, судак,
  • курятина та яловичина,
  • норі й вакаме,
  • білий і коричневий рис,
  • всі рослинні олії,
  • житні хлібці.
Продукти, заборонені під час японської дієти:

  • цукор і замінники,
  • сирі й напівсирі яйця,
  • картопля й кукурудза,
  • сьомга, палтус, вугор, мінога,
  • всі крупи, крім рису,
  • пакетовані соки, алкоголь, газовані напої,
  • десерти, випічка, торти, хліб,
  • напівфабрикати.
Важливим складником японської дієти є чиста питна вода. Її потрібно вживати 1,5-2 літри на день. Завдяки достатній кількості рідини в організмі з'являється відчуття наповненості, краще перетравлюються тваринні білки.

Кому не підходить японська дієта на 14 днів​

Японська дієта вважається доволі складною щодо харчування. Тому вона підходить не всім. Краще відмовитися від неї людям із цукровим діабетом, порушенням роботи щитовидної залози, підвищеним тиском, захворюваннями серцево-судинної системи, ШКТ, а також під час вагітності й вигодовування.
 
Назад
Сверху Снизу