Близько половини українських підлітків щодня споживають фрукти та овочі. При цьому м'ясо та страви з нього присутні в раціоні кожного дня в 41% дітей.
Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке у 2023 році провели фахівці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
В ЮНІСЕФ зауважують, що щоденне споживання хліба вважають прийнятним за умови його оптимальної кількості та харчової цінності.
Рекомендації Міністерства охорони здоров'я України передбачають щоденне вживання щонайменше 300 грамів овочів і 200 грамів фруктів та ягід, тому показники українських дітей "не можна вважати задовільними", йдеться в дослідженні.
Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке у 2023 році провели фахівці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
Яку їжу вживають українські підлітки?
Опитування показало, що більшість українських дітей (66%) віком від 11 до 17 років щодня вживають хліб. При цьому близько половини опитаних кожного дня їдять фрукти (51%) та овочі (48%).В ЮНІСЕФ зауважують, що щоденне споживання хліба вважають прийнятним за умови його оптимальної кількості та харчової цінності.
Рекомендації Міністерства охорони здоров'я України передбачають щоденне вживання щонайменше 300 грамів овочів і 200 грамів фруктів та ягід, тому показники українських дітей "не можна вважати задовільними", йдеться в дослідженні.