Заморожені фрукти не поступаються свіжим

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.33$
Фрукти, призначені для замороження, "збирають у період пікової стиглості, коли рівень поживних речовин найвищий, а потім швидко заморожують, щоб зберегти ці поживні речовини", пояснила зареєстрована дієтологиня Крістен Лоренц.

І хоч у процесі заморожування може відбутися незначна втрата водорозчинних вітамінів, як-от вітамін С, загальна харчова цінність фруктів залишається незмінною, запевнила експертка.

1. Манго

"Чищення та нарізання свіжого манго може бути громіздким процесом, але у випадку із замороженим цю важку роботу виконають за вас", - каже Лоренц. За її словами, для заморожування використовують "ідеально дозрілий" фрукт, що гарантує вам щоразу "солодкий тропічний смак".

2. Ананас

За словами Лоренц, ананас багатий на вітамін С та марганець, які підтримують відповідно імунітет та здоров’я кісток. "Він також містить бромелайн - фермент, який може сприяти травленню та зменшувати запалення", - додала вона.

3. Ягоди

Ягоди пористі, тому у свіжому вигляді вони поглинають вологу та швидше пліснявіють, ніж інші фрукти, каже Карп. "З цієї причини буває важко завжди мати під рукою свіжі ягоди, але саме тут на допомогу приходять заморожені.

4. Вишні

Вишні багаті на антиоксиданти, які називають поліфенолами. Вони борються із запаленням в організмі. "Заморожені вишні чудові, тому що вони вже без кісточок, а це означає, що ви можете додати їх до смузі або йогурту та їсти, як є", - каже експертка.

5. Асаї

Ягоди асаї дуже ніжні, тому їх ніколи не продають свіжими у продуктових магазинах. Натомість вони доступні у вигляді порошку або замороженого пюре, останнє з яких ідеально підходить для загущення смузі та смузі-боулів. Більше того, асаї багаті на омега-3 жирні кислоти та антиоксидантні антоціани, тому заморожене пюре варто зберігати в морозилці.

6. Фрукт дракона, або пітахая

Заморожений фрукт дракона вже очищений і нарізаний кубиками. Він також зазвичай дешевший за свіжий, який важко знайти в магазинах, кажуть експерти.

"Фрукт дракона особливо багатий на клітковину, яка діє як пребіотик для кишкових бактерій. Це також гарне джерело таких антиоксидантів, як беталаїни та каротиноїди", - пояснила Карп.
 
Назад
Сверху Снизу